Budgetjustering af kan nulstille sparekrav

I fjor forlod Bo Hansen (S/bagerst) forhandlingerne før tid sammen med SF's Bruno Hansen (i midten) og Arne Ebsen (Liste T). Det kan måske undgås i år.
Foto: Andreas Bastiansen

Budgetjustering af kan nulstille sparekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gennemgang af det foreløbige budget øger plusset på Svendborg Kommunes konto med 11,7 millioner kroner

De varslede spareplaner er tæt på at kunne feje af bordet midt i de afgørende budgetforhandlinger i Svendborg Kommune.

Økonomiafdelingen har på politisk opfordring haft regnemaskinen fremme en ekstra gang, og nu viser det sig, at der er 11,7 millioner kroner ekstra at gøre godt med.

Det betyder, at overskuddet i alt kryber op over 113,5 millioner kroner, og trækkes de indarbejdede sparekrav fra er overskuddet på 101,2 millioner kroner. Det vil sige, at selv med en aflysning af besparelserne lander overskuddet på mere end de ønskede 100 millioner kroner, og det åbner døren for, at hele venstrefløjen kan tage del i forhandlingerne helt frem til målstregen.

Det vurderer Enhedslistens Jesper Kiel, der endnu har til gode at prøve at være medunderskriver på et budgetforlig - partiet har tidligere kun underskrevet dele af et budget.

- Da vi fik fremlagt tallene onsdag, sagde vi til den borgerlige fløjs forhandlere, at vi ser gode mulighed for, at vi kan være med i et budgetforlig, siger Jesper Kiel, der dog understreger, at forhandlingerne ikke er mål med denne budgetjustering.

- Vi skal jo stadig blive enige, men den her ændring kan hjælpe os godt på vej, understreger han.

Gode forligsmuligheder

Samme optimistiske toner lyder fra Socialdemokraternes gruppeformand Bo Hansen. Han forventer ligeledes, at de fleste sparekrav kan nulstilles.

Bo Hansen tror på nuværende tidspunkt også på et bredt forlig, og at det ikke bliver driftsbudgettet, der kommer til at skille Socialdemokraterne fra det borgerlige flertal.

- Vi står med en styrket økonomi, og vi skal træffe nogle meget vigtige beslutninger for Svendborg Kommunes fremtid. Derfor håber jeg helt afgjort, vi kan nå til enighed om en aftale, siger Bo Hansen, der peger, at der stadig er elementer i anlægsbudgettet, som kan gøre knuder.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra borgmester Lars Erik Hornemann (V) til de ændrede budgetvilkår. Han har torsdagen igennem været optaget af budgetforhandlingerne.

Budgetjustering af kan nulstille sparekrav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce