Budgetforlig: Kulinarisk Sydfyn og Naturama bliver ramt af sparekniv

Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn ærgrer sig over, at tilskuddet fra kommunen til fødevaremarkedet bliver mindre. Men han har forståelse for beslutningen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Budgetforlig: Kulinarisk Sydfyn og Naturama bliver ramt af sparekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturama mister 200.000 kroner og Kulinarisk Sydfyn 50.000 kroner i årligt tilskud fra kommunen. Begge begræder besparelserne, men kan godt se, at der ikke var nogen vej udenom.

Svendborg: Både naturmuseet Naturama og fødevaremarkedet Kulinarisk Sydfyn må fremover tage til takke med et mindre kommunalt tilskud. I et budgetforliget blev det således besluttet, at Kulinarisk Sydfyn i fremtiden får 50.000 kroner færre om året, og Naturama får 200.000 kroner færre.

Det ærgrer naturligvis begge steder, at de bliver berørt af besparelserne, men der er samtidigt forståelse for, at politikerne har skulle løse en svær opgave.

Det mener Mikael Hansen, der er projektleder i Kulinarisk Sydfyn.

- Der skal spares mange steder, og nu bliver der sparet lidt hos os. Jeg er stadig glad for det tilskud, vi får fra kommunen. Det her betyder, at vi må kigge lidt på at spænde livremmen ind, forklarer projektlederen, der ikke er overrasket over beslutningen.

- Jeg havde lidt forventet det, siger Mikael Hansen, der var kandidat til kommunalvalget for Socialdemokratiet og sidder i partiets lokalbestyrelse.

Kulinarisk Sydfyn har siden 2010 modtaget et årligt tilskud fra kommunen på 250.000 kroner stigende til 271.000 i 2018. Et beløb, som altså bliver 50.000 kroner mindre fremover.

Besparelsen vil umiddelbart ikke kunne mærkes på selve fødevaremarkedet, der foregår over en weekend hver sommer, men den betyder, at Mikael Hansen får lidt sværere ved at få enderne til at mødes.

- Jeg skal løbe stærkere i min hverdag for at få kunne opretholde vores kontor, fordi der skal ekstra penge ind andre steder fra. Men dem må vi så finde, for jeg håber da på, at kontoret kan bevares. Ellers må jeg jo kokketøjet, siger projektlederen.

Havde lidt forventet det

På Naturama var første reaktion på budgetforliget også ærgrelse, medgiver museumsdirektør Mette Thybo.

- Det er klart, at efter en sæson med supervarmt vejr, hvor det været en udfordring for os at skaffe alle de besøgende, som vi gerne vil have, så er besparelser ikke det, vi er allermest glade for, siger hun.

- Men det er jo heller ikke nemt for politikerne. Det er en svær opgave, de har. Sådan er det, og vi tager det med og arbejder videre, tilføjer museumsdirektøren, der på nuværende tidspunkt ikke kan svare på, om eller hvad de færre penge fra kommune får af betydning for museet.

- Til gengæld har vi så mange spændende ting i gang og er ved at forberede til den kommende sæson, at vi er fortrøstningsfulde, siger hun.

Naturama får årligt 3,9 millioner kroner af Svendborg Kommune, og det er det beløb, der nu reduceres med 200.000 kroner.

Budgetforlig: Kulinarisk Sydfyn og Naturama bliver ramt af sparekniv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce