Budgetforhandlinger: Spareforslag vil ramme Film Fyn

Dramaserien Arvingerne er bare et eksempel på store produktioner, der har kastet branding, overnatninger og restaurantbesøg af sig i det sydfynske. Foto: Per Arnesen

Budgetforhandlinger: Spareforslag vil ramme Film Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En markant besparelse på det kommende års budget, foreslår forvaltningen i Svendborg at finde i kommunens engagement i Film Fyn. Det fremgår af det sparekatalog, forvaltningen præsenterede politikerne i Teknik- og Erhvervsudvalget for torsdag eftermiddag.

Svendborg: Dramaserien Arvingerne er bare ét eksempel på filmprojekter, der landede i den sydfynske turban og kastede branding, overnatninger og restaurantbesøg af sig i det sydfynske.

Men fremover kan det gå hen at blive sværere for Svendborg Kommune at sikre sig, at filmmagere lige netop vælger smørhullet ved Svendborgsund, når der skal optages film.

For forvaltningen i Svendborg Kommune har nemlig foreslået politikerne, at kommunens engagement i Film Fyn skal beskæres med et markant beløb: Fra 2,6 millioner kroner om året til 1,8 millioner kroner om året.

Dermed vil Svendborg Kommune ikke længere være fuldgyldigt medlem af Film Fyn, hvorfor man heller ikke kan have repræsentanter i selskabets bestyrelse, og derfor kan man frygte, at filmprojekter i højere grad risikerer at ende andre steder på Fyn end lige netop i Svendborg.

Tom Pelle, der er formand for Svendborg Turistforening, mener, at det kan være en farlig vej at gå.

- Dramaserien Arvingerne, der blev optaget på Sydfyn, brandede GOG og Gudmehallen, og jeg mener, de lagde 1400 overnatninger på Sydfyn. Og når der er overnatninger giver det bespisninger morgen, middag og aften, og leje af udstyr, biler, catering og meget mere, opremser han for at understrege, at film og serieproduktioner på Sydfyn kaster meget godt af sig.

Spareplaner
Økonomien i Svendborg Kommune skranter, og derfor har man besluttet, at man vil spare mellem 75- og 100 millioner kroner på næste års budget.Det er planen allerede før sommerferien at finde besparelser på 50 millioner kroner, og derfor kommer forvaltningen i denne tid med sparekataloger, som præsenteres for politikerne i de enkelte fagudvalg.

I løbet af april bliver sparekatalogerne sendt i offentlig høring, og den endelige beslutning om, hvor der skal spares og hvilke områder der skal friholdes, bliver besluttet på budgetforhandlingerne den 23. og 24. maj.

Efter sommerferien tager politikerne dog en dans i sparemanegen igen for at finde de resterende 25 til 50 millioner kroner, og den endelige beslutning om, hvor meget der i dén omgang skal spares, bliver truffet på de ordinære budgetforhandlinger i september.

Turisterhvervet i fremgang

Tom Pelle peger desuden på nogle af de øvrige besparelser inden for turisterhvervet, der er foreslået i sparekataloget, og han opfordrer politikerne til nøje at overveje konsekvenserne ved at nikke ja til dem.

I sparekataloget bliver der nemlig lagt op til, at kommune kan spare 500.000 kroner på Svendborg Event, samt at man kan halvere udgiften til Destination Fyn fra 430.000 kroner årligt til 215.000 kroner.

- Jeg har jo ikke lyst til at de fjerner noget som helst inden for turisme, for det er det erhverv på Sydfyn, der er i bedst fremgang på nuværende tidspunkt. Vi har fået flere hoteller, flere senge, flere attraktioner, flere koncerter, og antallet af overnatninger stiger, konstaterer han og fortsætter:

- Så at spare på noget, der er godt og er i udvikling og giver arbejdspladser, det synes jeg er en dårlig ide, lyder det fra Tom Pelle.

Sparekataloget sendes i offentlig høring i tre uger fredag den 6. april, og først ved budgetforhandlingerne 23. og 24 maj, beslutter politikkerne endeligt hvilke spareforslag, der skal realiseres.

Sparekatalog, Kultur- og Fritidsudvalget

Budgetforhandlinger: Spareforslag vil ramme Film Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce