Brugerne om liv på torvet: Legeplads, musik, skøjtebane, skak og...


Brugerne om liv på torvet: Legeplads, musik, skøjtebane, skak og...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det svømmede over med forslag, da vi spurgte følgerne af Svendborg-redaktionens Facebook-side, hvilke ønsker de har for et fremtidigt torv. Vi bringer et udsnit svarene her. Læs hele debatten på Facebook under "Vores Svendborg".

Laura Bünger, Svendborg
Borgerne har masser af forslag til, hvad man kan gøre for at få gang i torvet i Svendborg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

En fed legeplads - evt en naturlegeplads inspireret af den sydfynske legeplads; havet. Og så en masse bænke så de trætte forældre kan hvile sig lidt imens. Dét vil skabe liv og glade dage på byens smukke torv!

Janne Nytofte Hemmingsen, Svendborg

Måske man kunne "grave springvandet op" placere det, så man kan sidde på kanten og samles omkring - med bænke og beplantning. Ethvert torv i næsten alle byer har et smukt springvand, og ikke et misforstået undervognsskyl.

Helle Lumbye Ipsen, Svendborg

Måske kunne man overtage den skøjtebane, som Odense ikke bruger mere, så der kunne skøjtes om vinteren? Og om sommeren kunne der så sættes endnu flere fine sommeraktiviteter op, ligesom der var sidste sommer - bordtennis, stangtennis. Måske kunne der laves backgammon og skakborde i nogle beskæftigelsesprojekter? Bænke i massevis, men alt sammen så det kan sameksistere med torvehandelen.

Louise Pommer Lykkegaard, Svendborg

Hent inspiration fra Sydeuropa, hvor enhver by - store som små, har et torv/plads, der fungerer som naturligt samlingssted for byens indbyggere. Her afholdes markeder, teatre, byfester, fællesspisninger, koncerter, fællesdans, fællessang osv. Der er altid en stor god legeplads og mulighed for at købe kaffe og brød på de omkringliggende cafeer, samt gode muligheder for at sidde/'hænge ud' på bænke, søge skygge under små træer mm. Man kunne opføre små overdækkede markedsstande i træ - de vil også være en god platform for et hyggeligt julemarked, madfestivaler m.m.

Elin Westdorf, Vester Skerninge

Ikke nemt at rette op på "skaderne", men det er da et forsøg værd. Punkt 1: springvandet opført som tidligere på samme plads. Punkt 2: Overdækkede siddepladser (borde/bænke) omgivet af beplantning, på kirkesiden. Punkt 3: Retro gadelamper. Punkt 4: Beplantede højbede, evt med siddepladser på siderne.

Jan Andersen, Svendborg

Udbyg Wessels trappe med en fast scene til optræden og musik. Gør plads til, og tillad, streetfood vogne og placer borde/bænke i nærheden. Et par træer hist og pist ville pynte, gerne rundt om springvandet, som selvfølgelig skal bringes tilbage til sin gamle placering. Og selvfølgelig med et par bænke rundt om. Så kan man sidde i skyggen fra træerne og nyde vandets plasken på en af de talrige sommerdage.

Tine Lorentzen, Svendborg

Jeg tænker at et stort overdækket område med legeplads og siddepladser, måske en miniscene til gademusikanter, ville tiltrække masser af familier, der bliver hængende i bymidten. Jeg er ikke i tvivl om prisen, men jeg kan også sagtens se værdien for både turister, butikkerne og os lokale borgere.

Søren Lund Westhoff, Vejstrup

Inddrag mur, trappe og græsplane op til kirken. Og lav så den rigtige spanske trappe med platoer til de omkringliggende caféers udeservering, gedigne liggestole, en flot scene osv. Selve torvet bør afspejle Cittaslow-modellen og ose af ro, anti-stress og måske fordybelse.

Rasmus Stavnsager Fribo, Faaborg

Indhold, ikke faciliteter. Flere markeder, flere koncerter, kulturbegivenheder, makers days, morgenyoga, udendørsbio, spisefestival, ballonworkshop, whatever. Bænke og pavilloner og et gyngestativ skaber ikke liv. De er faciliteter. Indhold skaber liv. Og liv giver behov for faciliteter. Ikke omvendt. Hvis man virkelig vil liv på torvet, satte man en årslønning af til en koordinator og en million af til indhold.

Fie Anker Nymark Stenner, Svendborg

Legeplads og bænke med bord til at nyde madpakkerne.

Se mange flere her:

Brugerne om liv på torvet: Legeplads, musik, skøjtebane, skak og...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce