Vejdirektoratet tager i de næste uger hul på to års reparationsarbejde på Svendborgsundbroen

Svendborg: Et nyt omfattende reparationsarbejde indledes i løbet af de kommende uger på Svendborgsundbroen.

Det er en sikring af jern­armeringen i de 12 bropiller, der står ude i sundet, der skal sikres, og arbejdes afsluttes først i 2017.

Kirsten Riis, projektleder i Vejdirektoratet, understreger dog, at arbejdet stort set ikke kommer til at forstyrre trafikken på selve broen.

- Der bliver tale om nogle natlige indsnævringer på vejbanen i april, men ellers vil arbejdet foregå nede fra vandsiden og derfor ikke berøre trafikken, siger Kirsten Riis.

Stillads til undersiden

Det er planen, at syv af de 12 bropiller skal repareres i år, mens de sidste fem piller skal have en omgang i 2017. Arbejdet foregår ved, at man indstøber en lille ledning i bropillernes beton og sender en svag strøm igennem pillernes jernarmering. Det vil forhindre et rustangreb.

- Vi har set nogle begyndende skader på betonen, og denne her katodiske beskyttelse betyder, at skaderne ikke udvikler sig, så broen kan holde mange år frem i tiden, siger Kirsten Riis.

De enkelte bropillers fundament ved vandoverfladen bliver under arbejdet indsvøbt i stilladser, og derudover får den ene af de dobbelte piller et stillads helt op til undersiden af vejsidedrageren. Dette stillads skal dog kun bruges som adgangsvej.

Masser af millioner

Det er entreprenørfirmaet Ommen & Møller, der skal stå for reparationsarbejdet, men hvad det koster, kunne Vejdirektoratet ikke oplyse i går.

Svendborgsundbroen er i de seneste seks år blevet renoveret for 115 millioner kroner. Derudover blev der sidste år investeret omkring 50 millioner kroner i de otte kunstige rev, der skal sikre broen mod påsejling.

Svendborgsbroen fylder 50 år i år, og jubilæumsdagen er den 18. november.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.