Bridge og triatlon: Store arrangementer samtidig booster Svendborgs ry

Foto: Fagfotografen.dk / Geir Haukursson og Michael Nørgaard

Bridge og triatlon: Store arrangementer samtidig booster Svendborgs ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går op i en højere enhed og booster Svendborgs ry som en by, hvor der sker noget, når vi er vært for både VM i cross triatlon og Dansk Bridgefestival samtidig, forklarer Tom Pelle, der som formand i Svendborg Turistforening dårligt kan få armene ned.

Svendborg: Hele denne uge er Svendborg vært for bridgefestivalen, der har til huse i SG Huset. Og oven i det lagde byen tirsdag også vand, sand og asfalt til VM i cross triatlon.

Det er to store arrangementer samtidig. Og netop det giver et boost til Svendborgs ry som en by, hvor der sker noget, og det er en god fortælling, der er vigtig for en by som Svendborg, hvor man arbejder hårdt på at få flere og flere turister til, fortæller Tom Pelle, der er formand i Svendborg Turistforening.

- Som mennesker er vi sådan indrettet, at vi går derhen, hvor der sker noget, og hvor der er andre mennesker. Hvis du skal vælge mellem to restauranter, hvor den ene er halvtom, og den anden har mange gæster, så vælger du den med mange mennesker. Sådan er vi som mennesker, og sådan er vi også som turister. Så når der sker noget i Svendborg, er det selvforstærkende, siger Tom Pelle.

For den gode oplevelse er vigtig.

- Det betyder, at man har en større tendens til at komme igen, fordi man har haft en god oplevelse med byen, og det betyder også, at andre hører om det og tænker, at Svendborg nok er et besøg værd, siger Tom Pelle.

Tom Pelle Jensen. Foto: Fagfotografen.dk / Geir Haukursson
Som mennesker er vi sådan indrettet, at vi går derhen, hvor der sker noget, og hvor der er andre mennesker. Hvis du skal vælge mellem to restauranter, hvor den ene er halvtom, og den anden har mange gæster, så vælger du den med mange mennesker. Sådan er vi som mennesker, og sådan er vi også som turister. Så når der sker noget i Svendborg, så er det selvforstærkende.
Tom Pelle, formand for Svendborg Turistforening

Et godt ry

Spørger man Tom Pelle er han ikke i tvivl om, at Svendborg i forvejen har et godt ry, der tiltrækker turister; hvorfor det er vigtigt at holde gryden i kog.

Og det er den da også. I kog, altså.

- I denne uge er der altså både bridge og VM i triatlon. Kommer du til Svendborg på fredag og lørdag er der gratis havnefest. Kommer du i næste uge igen kommer du til Hansted Live i tre dage. Hvis du kommer ugen efter igen, går du til Opera på Valdemar Slot og jeg kunne blive ved. Det er med til at opbygge vores brand som en by, hvor der sker noget og er aktivitet, forklarer Tom Pelle og fortsætter:

- Alternativet er, at vi bliver en udkantsflække, som turisterne ikke vil tage til. Derfor er aktiviteterne så vigtige.

Dansk Bridgefestival - DM i mixed par
Foto: Michael Nørgaard
Dansk Bridgefestival - DM i mixed par Foto: Michael Nørgaard

Mange overnatninger

Det er da også med tilfredshed, at Tom Pelle kan gøre midtvejsstatus over turistsæsonen, selvom han ikke har konkrete tal at smide på bordet endnu.

- Bridgefestivalen har virkelig fået fat i byen med rigtig mange overnattende gæster, der benytter sig af alt lige fra Airbnb, campingpladser, Danhostel og hoteller. Det er rigtig godt for turisterhvervet, siger han og minder om, at de 1000-1500 bridgespillende gæster jo også skal bespises, mens de er her, og det skæpper naturligvis godt i kassen.

- Og samtidig har VM i cross triatlon været med til at sende belægningen yderligere i vejret ligeledes til gavn for turisterhvervet i byen.

Så en status her midt på sommeren?

- Det ser rigtig fint ud, lyder den lidt underspillede konklusion fra turistforeningsformanden Tom Pelle, der også glæder sig over, at det tørre, varme vejr har sendt flere turister i armene på campingpladserne, end tilfældet var sidste år.

Triathlon i Svendborg
Foto: Michael Nørgaard
Cross triatlon i Svendborg Foto: Michael Nørgaard

Bridge og triatlon: Store arrangementer samtidig booster Svendborgs ry

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce