Røg fra stjernekastere udløste brandalarm, da ansatte holdt julefrokost på rådhuset i Svendborg.

Svendborg: Det var nogle forbløffede embedsmænd, der kiggede hen over julebryggen og snapseflaskerne, da det væltede ind med brandfolk ved en julefrokost på rådhuset i Svendborg natten mellem fredag og lørdag.

De ansatte havde i forbindelse med festlighederne tændt nogle stjernekastere, og de udløste så meget røg, at den automatiske brandalarm blev udløst.

Det betød, at der få minutter senere stod en indsatsleder og fire fuldt udstyrede brandmænd i festlokalerne i rådhusets kælder.

- De kiggede meget mærkeligt på os, da vi kom anstigende, fortæller indsatsleder Brian Andersen, der hurtigt kunne reetablere anlægget, så de ansatte kunne feste videre.

Normalt rykker beredskabet ud med en noget større indsats, når der er melding om brand på rådhuset, men erfaringen har vist, at de automatiske brandalarmer ofte er blinde.

- Derfor har Beredskab Fyn bestemt, at vi i første omgang kun kører ud med en indsatsleder og en sprøjte med fire mand, fortæller indsatslederen, der dog tilføjer, at man er klar til at rekvirere ekstra mandskab, hvis der virkelig er tale om en brand.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers redaktion i Svendborg, hvor jeg jagter alle former for nyheder. Jeg skriver både til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Er bosat i Svendborg med min familie og uddannet på Danmark Journalisthøjskole i 1994.