Svendborgs og Faaborg/Midtfyns borgmestre vil arbejde på at få etableret vigespor mellem Stenstrup og Svendborg, når banen skal have nyt signalsystem i 2019.

Svendborg: Hvis den enkeltsporede Svendborgbanen bliver forsynet med et vigespor mellem Stenstrup og Svendborg, så vil mange mange problemer være løst.

Det mener Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), som er blevet overbevist på et møde med Banedanmark og lokomotivførernes tillidsmand Peter Kanstrup tirsdag eftermiddag.

Også pendlertalsmand Natasja Thrane Vium Rasmussen og Faaborg/Midtfynborgmester Christian Thygesen (V) var med på mødet, som ifølge Lars Erik Hornemann var ganske frugtbart.

Så vi vil prøve at få det spillet ind på den politiske dagsorden. Det koster formentlig mange penge, men det er trods alt overskueligt i forhold til så mange andre infrastrukturprojekter.Lars Erik Hornemann (V), borgmester i Svendborg Kommune.

- På den korte bane glæder jeg mig over, at der nu er kommet nyere Desiro-tog til, og at de faktisk kører rimelig fornuftigt, siger Svendborgborgmesteren, som også fortæller, at han og Christian Thygesen blev overbevist om, at skal Svendborgbanen fremtidssikres, så er et vigespor mellem Svendborg og Stenstrup vejen frem.

- Så vi vil prøve at få det spillet ind på den politiske dagsorden. Det koster formentlig mange penge, men det er trods alt overskueligt i forhold til så mange andre infrastrukturprojekter, siger Lars Erik Hornemann, der gerne ser, at vigesporet bliver etableret, når banen skal have nyt signalsystem i 2019.

- Så nu skal vi have støbt kuglerne. Jeg forestiller mig, at vi først i det nye år beder om et møde med transportudvalget og transportministeren, siger han.

Pendlertalsmand hviler ikke

FaaPendlertalsmand Natasja Thrane Vium Rasmussen er glad for, at borgmestrene vil arbejde for at få etableret det så vitale vigespor.

Men hun minder om, at en handelsskoleelev, der har et år tilbage af sin uddannelse, næppe vil finde trøst i, at der måske sker noget i 2019.

- Jeg kan se i vores Facebookgruppe, at folk tager med et tog to-tre afgange før, hvis de skal noget vigtigt. De stoler ikke længere på Svendborgbanen, og derfor må jeg bare blive ved med at presse på og fortælle DSB og Banedanmark, når det ikke fungerer. Og så må de ordne det - så enkelt er det faktisk, siger Natasja Thrane Vium Rasmussen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.