Borgmesteren angler efter filminstituttet

Borgmester Bo Hansen (S) er klar i mælet i et indlæg i Altinget. Han vil gerne have Det Danske Filminstitut til Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Borgmesteren angler efter filminstituttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I et debatindlæg i Altinget lægger borgmester Bo Hansen (S) ikke skjul på, at han gerne ser Det Danske Filminstitut flyttet til Svendborg sådan som Dansk Folkepartis fynske kulturordfører, Alex Ahrendtsen, foreslog i midten af august. Det kan være med til at skabe et Danmark i bedre balance, mener borgmesteren, der ikke stiller sig tilfreds med de statslige arbejdspladser, der kom til Svendborg i januar.

Svendborg: Til oktober begynder drøftelserne forud for den kommende filmaftale. Og i den anledning ser borgmester i Svendborg, Bo Hansen (S) gerne, at Sydfyn kunne blive begavet med nogle flere statslige arbejdspladser. Det giver han udtryk for i et debatindlæg i Altinget.dk.

I midten af august foreslog Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen som bekendt, at man bør flytte Det Danske Filminstitut til Svendborg og Filmskolen til Odense, og det er det forslag, Bo Hansen bakker op om i sit debatindlæg.

Han skriver, at nok er der blevet flyttet cirka 8000 statslige job ud af hovedstaden, men det bør ikke være slut endnu, hvorfor man i forbindelse med kommende politiske aftaler netop bør tænke muligheden for yderligere udflytning med.

Flytter man Det Danske Filminstitut til Svendborg, vil det give "arbejdspladser og mulig tilflytning og dermed øget vækst i det sydfynske område", skriver borgmesteren i sit indlæg.

Film-øen

Han peger i sit indlæg på, at netop Fyn er et oplagt valg, når det kommer til at flytte filmbranchen ud af hovedstaden.

"På Fyn er der allerede et aktivt og velfungerende filmmiljø, og der vil derfor være store synergier ved en placering på Fyn. Filmmiljøet understøttes blandt andet af, at der på Fyn er en regional filmfond - FilmFyn. Fonden investeringer er med til at skabe unikke film, dokumentar- og fiktionsserier. Endvidere har Fyn Svendfesten, som er et folkeligt filmtræf med prisuddeling, filmkavalkade, gallapremierer, Open Air-forestillinger, koncerter, børneaktiviteter, debatmøder, udstillinger og workshops", argumenterer han.

For spørger man Bo Hansen, har Sydfyn langt fra fået sin bid af kagen i forbindelse med udflytningen af de statslige job.

Han karakteriserer Sydfyn som en "hvid plet" på kortet i forhold til udflytning af statslige arbejdspladser, fordi Sydfyns andel af de eftertragtede arbejdspladser er lavere end gennemsnittet for de øvrige landsdele.

Når det kommer til statslige årsværk i procent af indbyggertal har landets regioner gennemsnitligt fået 2,63, mens Fyns andel lyder på 1,68, hvorfor borgmesteren argumenterer for, at Sydfyn ikke er blevet tilstrækkeligt tilgodeset.

Og hvorfor er det så vigtigt?

Jo, ifølge borgmesteren kan de statslige arbejdspladser netop medvirke til at skabe vækst, flere job og ikke mindst gøre Sydfyn et mere attraktivt sted at flyttet til, argumenterer han.

Borgmesteren angler efter filminstituttet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce