Borgmester vil stoppe taxa-bøvl

Svendborg Taxas monopol skal ophæves, så borgerne i yderområderne kan få lokal betjening, siger landtaxaernes forening. (
Foto: Roland P.)

Borgmester vil stoppe taxa-bøvl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Ordningen med ét bestillingskontor i Svendborg Kommune har ikke indfriet vores ønsker, siger Lars Erik Hornemann

SVENDBORG: Alt tyder nu på, at Svendborg Taxa får ophævet sit monopol på taxakørsel i Svendborg Kommune. Borgmester Lars Erik Hornemann (V) har rejst sagen politisk med henblik på at give borgerne en bedre taxadækning end den, der har været gældende siden 1. juli.

- Ordningen med ét bestillingskontor har simpelt hen ikke indfriet vores ønsker, så nu skal sagen op i fagudvalget for kultur og planlægning. Vi havde håbet, at alle kommunens borgere var blevet bedst stillet med et centralt bestillingskontor i døgndrift, men vi kan desværre konstatere, at der er mange klager, og at det derfor må ændres, siger borgmesteren uden konkret at pege på, hvordan det så skal køre.

Men hos Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark er man ikke i tvivl.

- Langt de fleste kommuner har givet dispensation, så landtaxaerne har beholdt deres lokale bestillingskontor. Og de fleste steder har landtaxaerne indbyrdes lavet en vagtordning til de skæve tidspunkter. Så løsningen er ligetil, siger centralforeningens forretningsfører, Eigil Christiansen, V. Skerninge.

Dårligst i Egebjerg

Om der så er lokal interesse for genoprettelse af taxakørsel er et helt andet spørgsmål.

V. Skerninge Bilerne har hele tiden været parat til at genoptage taxakørsel, mens de øvrige landtaxaer enten har tilsluttet sig Svendborg Taxas fælles bestillingskontor eller er stoppet.

Kritikken af dårlig betjening i kommunens yderområder har dog været størst i netop den gamle Egebjerg Kommune, så alene en genoptagelse af taxakørsel hos V. Skerninge Bilerne vil formentlig lukke de værste af hullerne.

Kunne være undgået

- Men politikerne burde have lyttet til os fra starten. Hele den samlede taxabranche har netop peget på, at det ville være uklogt at røre ved landtaxaerne, siger Eigil Christiansen, hvis forening dækker 450 vognmænd med 1200 landtaxaer i Danmark.

Borgmester vil stoppe taxa-bøvl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce