Borgmester føler sig i klemme i systemet


Borgmester føler sig i klemme i systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FYNS AMT: Gudmes Erik Ulle mose må ikke bygge hus åp sin grund

SKÅRUP: En jolle ligger med bunden i vejret, brændestykkerne flyder og græsset når til ankelhøjde. Det hele ser lidt forsømt ud, erkender Gudmes borgmester Erik Ullemose (V).

Han omtaler sin privat-ejendom - den gamle æbleplantage ned til Vængemosevej i Skaarup.

Under en isnende vinter for 13 år siden følte en lejer sig generet af de frosne vandrør. Han besluttede sig for at tø rørene op og greb en varmeblæser. Operationen lykkedes fint. Til gengæld brændte det gamle, stråtækte husmandssted ned til grunden.

- Jeg tænkte ikke lige over, at det hastede med at få bygget et nyt hus, indrømmer Erik Ullemose, som efterhånden gav naboerne lov til at anbringe joller på brandtomten og kløve brænde.

- Efterhånden opdagede jeg, at stedet kom til at ligne en losseplads. Sådan går det, når man er for flink, fortæller Erik Ullemose.

Ventede for længe

Han sendte derfor ansøgning til Fyns Amt om tilladelse til at bygge et nyt hus på 170 kvadratmeter på fundamentet, hvorpå brandtomten hviler. Hensigten er at få solgt det sted, som Ullemose oprindeligt anskaffede sig med henblik på arealets dejlige og saftige æbler. Men Erik Ullemose modtog klart afslag.

Brandtomten ligger nemlig i landzone. Hvis han straks efter branden i 1988 havde søgt tilladelse til genrejsning af ejendommen, havde det næppe skabt problemer.

Men nu er så mange år henrunden, at matriklen betragtes som jomfruelig byggegrund. Og så er svaret nej.

Borgmesteren har netop indklaget Fyns Amts afgørelse til Naturklagenævnet i København og afventer resultatet med sindsro omend lettere forbløffelse.

Ingen vandforsyning

- Det er jo ikke et ubeboet område. Tre-fire små ejendomme ligger rundt omkring, og mit husmandssted har vel været beboet siden år 1800, siger Gudmes borgmester. Når Erik Ullemose ikke straks søgte byggetilladelse, hænger det sammen med, at Svendborg Kommune først langt senere har lagt vandledninger til området og kloakeret.

Normalt befinder Gudmes borgmester sig i rollen som den, der tager stilling til klager og borgerønsker. Nu har han selv sat sig til skrivemaskinen og bedt Naturklagenævnet omstøde amtets afgørelse, så han kan få lidt glæde af sin jord. Det sker blandt andet med ordene:

Frygt for losseplads

- Jeg frygter, at områdets beboere og andre vil benytte den som en losseplads, og det vil da være et større skår på det pågældende sted end et helårshus med ordnede forhold. Jeg føler, at jeg er kommet i klemme i et system, hvor afslag gives pr. automatik.

Borgmester føler sig i klemme i systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce