Borgmester bag forslag om lukning af skole


Borgmester bag forslag om lukning af skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre imod skolelukninger, men som økonomien ser ud, vil borgmesteren ikke afvise det.

SVENDBORG: Lukning af en skole - Bymarkskolen i Ollerup - er for alvor kommet på dagsordenen i politikernes forberedelse af næste års budget for Svendborg Kommune.

Venstre vandt det seneste kommunalvalg bl.a. ved at gå imod lukning af skoler.

- Det gør vi stadig. Men når vi står med et budget, hvor der måske mangler 40-50 millioner kroner, så er vi altså nødt til at forholde os til realiteterne, siger borgmester Lars Erik Hornemann (V).

At den kommunale direktions forslag om at lukke den lille Bymarkskolen - kommunens mindste - overhovedet fortsat er i spil, skyldes bl.a. borgmester Lars Erik Hornemann.

Byrådet var i tirsdags samlet til et daglangt budgetseminar. Politikerne var delt op i fire grupper på tværs af partierne for at diskutere de spareforslag på over 40 millioner kroner, direktionen har fundet frem. Opgaven var at inddele de mange spareforslag i tre kategorier: de nemme, de svære og de næsten umulige - eller som grupperne hedder på det kommunale sprog: De "mindst vanskelige", de "vanskelige" og de "mest vanskelige".

Op på sparelisten

Tre af grupperne afviste reelt forslaget om at lukke Bymarkskolen - de placerede forslaget nederst på skalaen.

Gruppen med borgmester Lars Erik Hornemann som ordstyrer placerede forslaget i den første gruppe.

Samlet set havnede forslaget om skolelukning derfor i mellemgruppen - og er dermed i allerhøjeste grad fortsat i spil.

Bymarkskolen vil næste skoleår have 86 elever fra 1. til 6. klasse.

Lukning af skolen forventes at give en årlig besparelse på 1,6 millioner kroner.

Eleverne skal i givet fald overflyttes til en anden skole - formentlig Vester Skerninge Skole. Det samme skal de fleste af lærerne. Besparelsen opstår ved, at kommunen kan spare bl.a. en leder- og en lærerstilling, en sekretær, en teknisk serviceleder og rengøring.

Skal undersøges

Lars Erik Hornemann henviser over for Stiftstidende til, at hele hans arbejdsgruppe på seminaret var med til at sætte lukning af Bymarkskolen højt på sparelisten - i gruppen sad både repræsentanter for V, S og SF.

Men han står samtidig ved, at han også står bag forslaget om at se nærmere på mulighederne i at lukke Bymarkskolen.

-Når vi vil frede de bløde områder i budgettet og i øvrigt ikke fjerne de forbedringer, vi lavede i sidste budget, så er vi nødt til at gå videre og se på andre områder. Ellers stikker vi os selv blår i øjnene, siger Lars Erik Hornemann.

- Du siger, det er gruppens synspunkt, at sætte lukning af Bymarkskolen højt. Hvad er dit eget synspunkt?

- Jeg ved ikke nok om det endnu på det her tidlige tidspunkt af budgetarbejdet. Men jeg mener, vi skal have mod til at kigge nærmere på det, siger Hornemann, som i øvrigt mener, det er direkte skadeligt for budget-arbejdet, at der slipper oplysninger ud fra fortrolige forhandlinger.

- Alle vil være tilbageholdende med overvejelser, hvis det eneste, man kan regne med, er dagen efter at blive konfronteret af pressen, siger Lars Erik Hornemann.

Borgmester bag forslag om lukning af skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce