Borgmester: - Risiko for, at vi går fallit

Siden valget i november har økonomien været Curt Sørensens (tv) største fokuspunkt. Også for børne- og ungeudvalgsformand Hanne Klit er finansiering af det problematiske anbringelsesområde en udfordring.
Foto: Tim K. Jensen

Borgmester: - Risiko for, at vi går fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rødt flertal på hård opgave for at ændre fallitkursen. Der skal findes op mod 100 millioner, hvis ikke Svendborg skal under administration

Svendborg: Benhård, barsk, brutal.

Sådan lyder beskrivelserne af den opgave, som Svendborgs politikere står foran.

For Svendborg Kommune har kursen mod en økonomisk fallit allerede næste år, hvis ikke politikerne svinger hårdt til styrbord med en række massive besparelser.

- Der er risiko for, at vi går fallit og bliver sat under administration, fortæller Svendborgs nye borgmester Curt Sørensen (S).

- Det er mildt sagt kritisk, supplerer SF’s medlem af Økonomiudvalget Masoum Moradi, der efter eget udsagn er meget overrasket over, at situationen er så vanskelig.

Det nye, røde flertal har afvist at bruge de borgerliges vedtagne budget for 2010, hvor der skulle findes 10 millioner kroner på at udlicitere kommunale opgaver til private.

Disse penge skal derfor findes andre steder - og Økonomiudvalget har samtidig stillet sig selv den opgave at finde 10 millioner ekstra for at have en buffer til eventuelle andre overskridelser.

Med i planen ligger en vigtig foranstaltning: Alle forvaltninger skal holde deres budgetter fri for overskridelser. Der er ikke råd til ekstrabevillinger hist og pist.

Uoverkommelig 2011

Men én ting er i år. Noget helt andet er 2011.

- Hvis man siger, at 2010 er hårdt, så går vi fra noget, der er hårdt til noget, der er brutalt, mener Curt Sørensen.

Mindst 60 millioner kroner mangler i budgettet for 2011. Masoum Moradi vurderer, at det samlede behov for i år og næste år ligger på op mod svimlende 100 millioner kroner.

Findes pengene ikke, kan Svendborg blive så presset på likviditeten, at kommunen bliver sat under administration af Indenrigsministeriet.

Borgmester: - Risiko for, at vi går fallit

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce