Borgmester: Regeringen bør droppe brændemærkningen af Svendborg

Bor man i Skovparken (billedet ) eller Byparken i Svendborg, skal man i fremtiden ikke have lov til at søge om at få sin ægtefælle til Danmark, mener regringen og Dansk Folkeparti. Foto: Victoria Mørck Madsen

Borgmester: Regeringen bør droppe brændemærkningen af Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bor man i Skovparken eller Byparken i Svendborg, skal man ikke længere kunne søge om familiesammenføring, foreslår regeringen og Dansk Folkeparti, og det møder kraftig kritik fra borgmester, Bo Hansen (S), der kalder regeringens nye liste for "brændemærkning".

Svendborg: Drop brændemærkningen af Skovparken og Byparken i Svendborg.

Det er budskabet fra borgmester i Svendborg, Bo Hansen (S), til regeringen, Dansk Folkeparti og ikke mindst hans eget parti på Christiansborg.

Som en del af et udspil til udlændingestramninger foreslår regeringen og Dansk Folkeparti nemlig, at bor man i en række områder i Danmark - heriblandt Skovparken og Byparken i Svendborg - så vil man i fremtiden få et 'nej', hvis man ønsker at få sin ægtefælle til Danmark.

- Det er et rigtig ærgerligt signal at sende til et område, som har udviklet sig så godt, siger Bo Hansen og forklarer, at man i årevis har kæmpet for at komme af den såkaldte ghettoliste, og at det endelig lykkedes, da ghettolisten blev revideret i december.

- Og så virker det jo fuldstændig paradoksalt, at man nu dukker op på en anden liste over områder, hvor - hvis man bor her - så gælder der ikke samme vilkår som for alle andre mennesker, siger Bo Hansen.

Regeringens udlændingestramninger
Regeringens og Dansk Folkepartis udspil til at sikre bedre integration betyder blandt andet, at ikke alle længere kan søge om at blive familiesammenført.Man har valgt 40 områder i Danmark - heriblandt Byparken og Skovparken i Svendborg, og hvis man bor i et af de områder, kan man ikke længere søge om at blive familiesammenført med sin ægtefælle. Det skal sikre bedre integration, lyder det fra regeringen.

I alt har regeringen udpeget 11 områder på Sjælland og Lolland-Falster, to på Fyn og de resterende 27 i Jylland.

Hovedet under armen

Bo Hansen peger på, at området har gennemgået en positiv udvikling, hvor Svendborg Kommune sammen med boligselskabet har lagt et stort arbejde i at løfte Skovparken og Byparken ved hjælp af en boligsocial helhedsplan, hvor der ligger en masse indsatser i forhold til de mennesker, der bor i området.

Det har ifølge Bo Hansen båret frugt, hvorfor han er endnu mere uforstående over for, at netop de to områder nu er sat på regeringens nye liste.

- Man bør kigge den her liste igennem en gang til, for når de områder fra Svendborg optræder på listen, rejser der sig spørgsmålet om, hvor godt regeringen egentligt har undersøgt det, inden valget blev truffet, siger han og fortsætter.

For Bo Hansen er det i hvert fald ikke åbentlyst, at Byparken og Skovparken er de mest udsatte områder i Svendborg.

- Det kan jeg da være meget i tvivl om, så jeg synes, de er slået meget tilfældigt ned.

Pil os af

Bo Hansens eget Socialdemokrati forventes at lægge stemmer til regeringens og Dansk Folkepartis initiativ, og Bo Hansen lægger ikke skjul på, at han synes, det er en forkert vej at gå, når man som samfund brændemærker hele områder.

- Jeg vil gerne have, at de piller Svendborg af den her liste, og jeg har skrevet en mail her til morgen til den person i den socialdemokratiske folketingsgruppe, jeg tænker sidder og arbejder med det her, for at få en redegørelse over, hvad der ligger til grund for valg af områder, siger Bo Hansen.

Borgmester: Regeringen bør droppe brændemærkningen af Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce