Borgmester: Giv ikke penge til kulturfestival


Borgmester: Giv ikke penge til kulturfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PJÆKKERI: Folkeoplysningsudvalget nedlægges måske efter næste kommunalvalg
SVENDBORG:Står det til Svendborgs borgmester JørgenHenningsen (S), så bliver der ikke givet så meget som én kommunal krone til den kulturfestival, som i sidste uge blev afviklet på Landsstævnepladsen.

Kulturfestivalen, der blev holdt samtidig med en bebudet BZ-festival, var base for de personer, der i løbet af ugen to gange besatte et hus i Ørkildsgade.

Det er det kommunalt nedsatte Folkeoplysningsudvalg, der på et møde 5. august skal sige ja eller nej til en ansøgning fra festivalarrangørerne om et tilskud på 16.500 kroner. Ansøgningen blev ikke behandlet før festivalen. På udvalgets sidste møde før sommeferien var så få af medlemmerne mødt frem, at det ikke var beslutningsdygtigt.

Helt usædvanligt går borg-mesteren på banen før det næste møde med en klar opfordring til Folkeoplysningsudvalgets medlemmer:

- Jeg mener ikke, der skal gives tilskud, siger Jørgen Henningsen.

Sammenfald

JørgenHenningsen begrunder gerne sit råd til Folkeoplysningsudvalget. Han mener, at Kulturfestivalen "Kunst i det grønne" og BZ-lejren, der stod bag de ulovlige husbesætelser, var én og samme lejr.

-Jeg har ingen beviser. Men der er et sandsynligt sammenfald, uanset hvad de selv siger, siger JørgenHenningsen.

En af ansøgerne om kommunalt tilskud har beviseligt samtidig været med til at skaffe penge og planlægge BZ-aktionen. Han blev selv anholdt under den sidste af de to besættelser af huset i Ørkildsgade.

Borgmesterens melding er et vink med en vognstang til Folkeoplysningsudvalgets medlemmer. Flere af dem gav i Stiftstidende lørdag udtryk for velvilje over for ansøgningen fra kulturfestival-arrangørerne.

- Men udvalget behøver selvfølgelig ikke rette sig efter mit råd, tilføjer borgmesteren.

Det er udvalget, der suverænt afgør, om tilskuddet skal gives eller ej. Kun fire af udvalgets medlemmer er byrådspolitikere. Resten er valgt af foreningslivet.

Pjække-udvalget

Folkeoplysningsudvalgets fortsatte eksistens sættes samtidig til debat af borgmesteren. Det kan være, det nedlægges efter næste kommunalvalg, bebuder han - uden i øvrigt at kæde den sag sammen med sagen om tilskud eller ej til kulturfestivalen.

Jørgen Henningsen stiller spørgsmålstegn ved udvalgets berettigelse på baggrund af Stiftstidendes afsløring tidligere på sommeren af medlemmernes pjækkeri fra møderne. Først og fremmest de politiske medlemmer af udvalget har råpjækket fra møderne. Men også foreningsrepræsentanterne bliver ofte væk.

Kommunen er ikke længere forpligtet til at nedsætte et Folkeoplysningsudvalg.

- Så derfor kan det da godt være, at vi skal nedlægge det og lægge dets opgaver over i Kulturudvalget, siger Jørgen Henningsen.

- Det kan blive konsekvensen, hvis afbuds-frekvensen til møderne ikke falder, siger han.

Borgmester: Giv ikke penge til kulturfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce