Borgmester: Budgetforlig vil ikke bremse eventuel skolelukning

Borgmester, Bo Hansen (S) Arkivfoto: Michael Bager

Borgmester: Budgetforlig vil ikke bremse eventuel skolelukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Bo Hansen (S) understøtter eventuel lukning af skolen i Gudbjerg, hvis det er det, som skolebestyrelsen og et flertal i byrådet enes om - og hvis det ellers er inden for folkeskolelovens rammer.

I debatten om Stokkebæksskolens fremtid, har politikerne i byrådet gang på gang diskuteret en politisk aftaletekst fra budegtforliget, der blev indgået i september 2017. I aftaleteksten fremgår det, at: "Parterne understreger i den sammenhæng, at der er enighed om at fastholde den nuværende skolestruktur" frem til 2021.

Siden har blandt andre Socialdemokratiet og Konservative tolket aftaleteksten sådan, at man ikke kan lukke skoler, men man kan godt lukke en afdeling af en skole, eksempelvis Stokkebæksskolens afdeling i Gudbjerg.

Nu definerer Undervisningsministeriet dog, at "en nedlæggelse af en afdeling af en skole er (...) også en ændring af skolestrukturen.

I øjeblikket arbejder skolebestyrelsen på Stokkebækskolen dog med tre modeller for skolen, hvor lukning af afdelingen i Gudbjerg er i spil i to af modellerne. Så hvis bestyrelsen vælger at lukke afdelingen i Gudbjerg - og et flertal i byrådet på mødet i december godkender den beslutning - så vil der reelt være tale om et brud på budgetforliget, der blev indgået i september 2017.

For borgmester, Bo Hansen (S), er det springende punkt først og fremmest, om det er inden for folkeskolelovens rammer. Det har han bedt om svar på hos undervisningsministeren. Men hvis det er det - hvad så med den politiske aftale?

Borgmester, Bo Hansen (S) - jeg spørger til, om du vil være med til at bryde den politiske aftale, I traf i 2017?

- Altså den der tese kan du sådan set sige 5000 gange, men jeg køber den ikke. Det, jeg er optaget af lige nu, er, at beslutningskompetencen ligger ude hos skolebestyrelsen, og den beslutning, de træffer, den understøtter jeg.

Jeg er optaget af den politiske aftale.

- Men det er jo fordi, du er sendt i byen med en opgave, og det er jeg sådan set ligeglad med.

Nej, jeg er ikke sendt i byen med en opgave.

- Jo, det er du sgu. Hvis du graver det der frem, så ved jeg godt, hvem du har talt med. Dummere er jeg ikke.

Da jeg talte med Flemming Madsen (S) i sidste uge om, hvorvidt Socialdemokratiet vil bryde en politisk aftale i forbindelse med parkering, så svarede han klart, at det ville man ikke. I dette tilfælde har I skrevet en anden politisk aftale ned på et stykke papir, hvor der står, at I vil bevare skolestrukturen ...

- Men det er jo fordi, vi ikke er enige om indholdet.

Men det vel underordnet, når der står på skrift, hvad I er blevet enige om. Ellers kunne I jo bare holde op med at skrive alting ned jo.

- Ja, men det skulle vi da også have gjort i det der tilfælde. Vi er ikke enige om en fælles sandhed omkring det, da vi skriver det ned. Så der skal vi tænke os om med alt for meget tekst til et budgetforlig.

Lige nu har I en tekst, I kan gå ud fra fra et budgetlig, hvad enten I lægger det ene eller det andet i den tekst. Nu definerer ministeriet for jer, hvad det egentligt er, I har skrevet ned. Dermed står det klart, at hvis skolebestyrelsen vil lukke en skole i Gudbjerg - og et flertal godkender det i byrådet - så er det at bryde en politisk aftale. Vil du gøre det? Det bliver du jo nødt til at forholde dig til, for ellers er det jo ligegyldigt, det der bliver skrevet ned.

- Jamen, det lyder som om, at det bliver ligegyldigt, det du skriver, for du bliver ved med at spørge om det samme, selvom jeg svarer på det hver gang.

Okay, hvad er det så, du svarer?

- Jeg svarer, at det her har været diskuteret af alle medlemmer af byrådet og man har forskelligt syn på, hvad en skole og en matrikel er, og længere er den ikke. Og derfor synes jeg, at hvis man hiver den der gamle politiske aftale frem, så vil man gerne kaste benzin på bålet i en tid, hvor en skolebestyrelse skal træffe en svær beslutning, og det har jeg ingen interesse i.

Jeg kan ikke forstå, hvorfor det ikke er vigtigt for dig, om man holder en politisk aftale eller ej.

- Men det er det da bestemt også. Men hvis man ikke er enige om indholdet, så kan den ene part jo ikke holde aftalen.

Borgmester: Budgetforlig vil ikke bremse eventuel skolelukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce