Kommunen lokker med tapas og eater for at få de unge til at fortælle om deres drømme

Borgermøde i Borgerforeningen. Umiddelbart lyder det ikke som et arrangement, unge mennesker vil vælte ind til, men Svendborg Kommune forsøger sig med et anderledes indhold end på traditionelle borgermøder, når de på onsdag den 9. september håber at få de unge borgere i tale. Speak Up Svendborg hedder arrangementet, som skal føre til en debat om, hvordan et godt ungdomsliv i Svendborg ser ud.

- Vi er ikke eksperter på de unges liv, og vi vil gerne have dem til at fortælle os, hvordan de synes, det skal være at være ung i Svendborg. Hvis man har gode minder fra sin barndom og ungdom, tror jeg, man er mere tilbøjelig til at vende tilbage, hvis man for eksempel er flyttet for at tage en uddannelse, siger formand for Udvalget for Bæørn & Unge, Mette Kristensen.

Kommune har allerede allerede skudt debatten i gang på facebook og Instagram. Live-debatten foregår den 9. september i Borgerforeningen. Der er tapas og mocktails (alkoholfrie drinks, red.) fra klokken 17.30. Fra klokken 18 til 21 er der forumteater med unge fra B&U Teatret, hvor deltagerne kan gå på scenen og være med til at ændre handlingen.

Input fra borgermødet skal bruges til en ungestrategi, som politikerne skal godkende i efteråret.

  • ROBERT WENGLER

    Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis' navne, feature og debatredaktion. Jeg har arbejdet i Fynske Medier siden 2005 på blandt andet webredaktionen og lokalredaktionerne i Faaborg-Midtfyn og Svendborg. Jeg har sideløbende arbejdet som lydbogsindlæser for A/V Forlaget og har indlæst cirka 200 titler primært indenfor skønlitteratur. Privat bor jeg i Ryslinge sammen med min mand og vores tre børn.