Borgermøde i Gudbjerg: Brugsens byggeplaner tager form

Borgermøde i Gudbjerg onsdag den 23. maj, hvor landsbyens fortsatte udviklingsmuligheder skal diskuteres. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Borgermøde i Gudbjerg: Brugsens byggeplaner tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal samles op på aktuelle udviklingsprojekter, når der onsdag den 23. maj er borgermøde i Gudbjerg. Det sker i forsamlingshuset, og på programmet er blandt andet en præsentation af byggeprojektet på grunden over for Dagligbrugsen.

Gudbjerg: Nogle gange er det en fin idé at standse op og gøre status på, hvor langt man efterhånden er nået med tingene.

Det er tilgangen i Gudbjerg, hvor der på onsdag den 23. maj er indkaldt til et borgermøde i forsamlingshuset under overskriften "Soveby eller udvikling?".

Formålet er at informere om igangværende udviklingsprojekter - heriblandt arbejdet med at få klyngelandsbyprojektet op at stå, oprettelsen af en hjemmeside/Facebook-side for landsbyen og etableringen af en flagallé.

Det forklarer uddeler i Dagligbrugsen i Gudbjerg, Allan Kolding, som står bag invitationen til borgermødet.

- Vi skal samle op på, hvor langt vi er, og tale om, hvordan vi kommer videre herfra, så det hele ikke ender i ingenting, siger brugsuddeleren.

Syv boliger og en tank

På dagsordenen er naturligt nok også planerne for grunden på Teglværksvej over for Dagligbrugsen - en grund, som brugsforeningen anskaffede sig for lidt over for et år siden med henblik på at bygge på den. Til mødet vil man kunne præsentere en skitse for, hvad der skal ske med grunden, afslører Allan Kolding.

- Vi er i gang med at rette de sidste tegninger til, men de skulle gerne være færdige og klar til fremlægning til borgermødet, siger han og fortæller om planerne:

- Det ender nok i, at der bliver bygget syv boliger derovre - flere af dem er ældreboliger og i to forskellige størrelser. Ved siden af det bliver der nok et benzinanlæg ud mod krydset, forklarer brugsuddeleren.

Allan Kolding indrømmer, at projektet ikke er præcist, som brugsforeningen på forhånd havde forestillet sig, men han er positiv over, at det hele skrider fremad.

- Vi er bange for, at der ikke sker noget i et lokalsamfund som vores, hvor der ikke bliver flere munde at fodre, og butikken er presset. Så for at vi kan overleve, er det måske godt at have flere ben at stå på, siger han.

Håber på flere frivillige

Det er ikke første gang, der skal tales om udviklingen af Gudbjerg. For lidt over et år siden deltog omkring 160 borgere i et lignende møde, og det på onsdag er dermed en slags opfølger.

Det forklarer Mogens Stampe, der er næstformand i Gudbjerg Beboerforening, som i øvrigt blev oprettet i kølvandet på sidste års borgermøde.

- Dengang nedsatte vi seks grupper, der skulle tage sig af forskellige emner som bosætning/velkomst til tilflyttere, en ny hjemmeside, et vartegn for byen, klyngesamarbejdet, ungdomsmiljø og infrastruktur. De grupper ønskede at have noget, der bandt deres arbejde sammen, hvilket resulterede i, at vi etablerede beboerforeningen, som stadig eksisterer nu, siger han.

Men der er brug for friske kræfter for at holde udviklingsarbejdet i gang, fastslår Mogens Stampe.

- Til borgermødet var der jo et stort ønske om, at der skulle ske noget, men da vi holdt generalforsamling for beboerforeningen, var der ikke mange, som kom. Så lige nu er vi der, hvor der i grupperne fortsat er stor lyst til at gøre noget og sætte yderligere projekter i gang, men det kræver, at flere melder sig på banen og hjælper til, og det sker forhåbentligt til mødet onsdag, siger han.

Udover borgerne har en række byrådspolitikere meldt deres ankomst til mødet. De er Jens Munk (løsg.), Mette Kristensen (V), Palle Fischer (K) og Torben Frost (S).

- De er inviteret på lige fod med alle andre, så de kan deltage i diskussionen om, hvordan vores lokalområde får de bedste muligheder for at være et levende samfund. Vi vil også spørge dem, hvad deres planer for området er, siger Mogens Stampe.

Borgermødet begynder klokken 18.30 i Gudbjerg Forsamlingshus. Alle er velkomne.

Borgermøde i Gudbjerg: Brugsens byggeplaner tager form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce