Borgerforeningens daglige leder Claus Bjerregaard fortæller, at Brian Sandberg har booket sig selv ind. - Der er ingen kommunale kroner i det, siger han. Bo Hansen (S) fastholder sin kritik og mener, at der bør være et etisk regelsæt.

Svendborg: Der er ikke kommunale støttekroner i talkshowet med eksrocker Brian Sandberg, sådan som Socialdemokratiets borgmesterkandidat Bo Hansen ærgrer sig over på sin Facebook-profil.

- Vi bruger ikke en rød reje på det, for det er ikke Borgerforeningen, der er arrangør af det. Det er Brian Sandberg selv, der har booket sig ind, og det står også i annoncen, siger Borgerforeningens daglige leder Claus Bjerregaard.

Han fortæller, at det er et års tid siden, eks-rockeren ringede og spurgte efter et ledig lokale.

- I den forbindelse spurgte jeg til præmissen for foredraget, og han fortalte, at han vil fortælle om bagsiden af medaljen ved at være rocker. Om hvor meget skidt, det har ført med sig, og om det exit-program, han er blevet hjulpet fri af kriminaliteten med. Så hvis der er nogle blandt publikum, der tror, at de får en oplevelse af et glamourøst rockerliv, så bliver de nok skuffede, siger Claus Bjerregaard, der også har forhørt sig andre steder i landet, hvor Sandberg har holdt sit talkshow.

Claus Bjerregaard var dog godt klar over, at et foredrag med den kontroversielle rocker kunne give anledning til debat, og derfor tog han det op på et bestyrelsesmøde, inden bookningen blev aftalt.

- Som udgangspunkt censurerer vi ikke eksterne arrangementer. Men der kan selvfølgelig være en etisk grænse for, hvad vi kan lægge hus til. Den grænse diskuterede vi, og vi mener i det her tilfælde, at Sandberg som fri mand har lige så meget ret til at holde foredrag, som andre.

Han siger dog samtidig, at han aldrig selv ville have booket Brian Sandberg til Borgerforeningen.

- Jeg synes måske ikke, at han er et oplagt match til vores kulturhus. Jeg synes nemlig ikke, at han er den mest interessante foredragsholder. Vi kan også se, at han faktisk ikke har solgt billetter - der kommer under 30, og arrangementet er flyttet fra Guldsalen til Spejlsalen. Der har jo heller ikke været nogen reaktion på arrangementet før nu, selvom det har været annonceret i lang tid, siger han.

Bo Hansen fastholder kritik

Borgerforeningen har ikke nedskrevne retningsregler for, hvem man vil sige nej til at få inden døre.

- Der kan måske være nogle med et menneskesyn eller en politik, som vi synes overskrider en etisk grænse. Vi har ingen faste regler, men diskuterer det sag for sag. Vi har dog aldrig haft et tilfælde, hvor vi har sagt nej, siger Claus Bjerregaard, der også fortæller, at han har henvendt sig personligt til Bo Hansen.

Og Bo Hansen fastholder sin kritik af Borgerforeningen for at huse arrangementet med Brian Sandberg.

- Jeg mener, at Borgerforeningen, som modtager af et ikke ubetydeligt kommunalt driftstilskud, bør have nogle etiske retningslinjer, siger han.

- Sådan som der er annonceret for talkshowet, får man indtryk af, at det handler om en spændende fortælling om det at være rocker. Jeg har svært ved at se, at ordinære unge ikke skulle kunne blive fascineret af det. Der står ikke noget om exitprogram, men derimod om skudattentater i omtalen i Borgerforeningens programomtale.

- Man kan lige så vel forestille sig, at Black Army kunne komme og underholde. De har jo lige lagt våbnene. Jeg mener stadig, der bør være en grænse, siger Bo Hansen.

Det har endnu ikke været muligt at få kontakt til Brian Sandberg for en kommentar.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
12
Nej til Brian Sandberg: Borgmesterkandidat kritiserer talkshow i Borgerforeningen

Nej til Brian Sandberg: Borgmesterkandidat kritiserer talkshow i Borgerforeningen