Borgere i klemme må leve med stanken fra Ballen


Borgere i klemme må leve med stanken fra Ballen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TANG: Kommune tilbyder at løse problem, men Fyns Amt takker nej
EGEBJERG: Det stinker i Ballen.

Det mener både borgerne og ansatte i Egebjerg Kommune.

Lugten, der stammer fra forrådnet tang, får dog lov at genere indbyggere og turister i Ballen et stykke tid endnu. Kommunen vil nemlig ikke fjerne det lugtende materiale under de nuværende vilkår.

Problemet kan føres tilbage til en lille vig mellem Ballen Havn og det kunstigt anlagte udløb fra Syltemae Å. På grund af vestenvinden blæser tang ind i vigen, forbliver her og går i forrådnelse.

- Hvis vi kunne få lov til at lave en permanent løsning på problemet, vil vi med glæde fjerne tangen, fortæller teknisk chef i Egebjerg Kommune, Erik Stoumann.

Opfyldning af vig

Men det kan kommunen ikke få lov til, fordi området er beskyttet af naturbeskyttelsesloven.

- Vi har flere gange kontaktet Fyns Amt og Naturfredningsnævnet for at fylde vigen op. Men hver gang er vi blevet afvist, siger Erik Stoumann.

Som sagen står nu, skal beboerne i området omkring Ballen Havn ikke forvente, at der sker noget.

- Jeg tvivler på, at der kommer til at ske mere. Så borgerne må leve med generne, indtil vinden fjerner tangen, siger Erik Stoumann.

Kom og oplev stanken

Det er Svend Bie Christensen, Strandvej 54 i Ballen, godt irriteret over. Han beskylder Fyns Amts miljøfolk for at tage beslutningerne bag skrivebordet.

- De skulle komme ud i det virkelige liv og opleve den stank, som vi er tvunget til at leve i, fortæller Svend Bie Christensen.

Han bor 500 meter øst for vigen. Han forstår ikke, at amtet mener, det er så vigtigt med en fredning af vigen.

- Den er jo menneskeskabt og har ingen speciel værdi. Der er heller ingen fugle eller andet, der yngler i vigen. Jeg kan ikke se, hvorfor man ikke kan give lov til en opfyldning, så vi kan slippe for lugten af rådden æg året rundt, siger Svend Bie Christensen.

Hos Fyns Amt afviser skov- og landskabsingeniør Thomas Mellergaard, at man ikke har besøgt Ballen Havn.

- Jeg var dernede for fire uger siden. Men selv om der lugter af jernsulfid, kan man ikke bare lave en opfyldning af vigen. Ådalen er et fredet område, og hvis man ønsker at lave en opfyldning, skal det tages op i Naturfredningsnævnet og amtets Trafik- og Miljøudvalg. Men fordi det er et fredet område, tvivler jeg på, at man får lov, siger han.

Borgere i klemme må leve med stanken fra Ballen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce