Boligselskab vil sælge lejligheder på Nordre

20-25 af de planlagte 118 lejligheder i byggeriet "Borgen" skal sælges som ejerboliger, hvis det lykkes af finde en privat investor. Illustration: Arkitektfirmaet Vandkunsten

Boligselskab vil sælge lejligheder på Nordre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20-25 af de 118 planlagte lejligheder i "Borgen" skal sælges som ejerboliger, hvis der findes en privat investor.

Svendborg: Det bliver ikke kun lejere, der kommer til at flytte ind i det planlagte lejlighedsbyggeri "Borgen" på Mølmarksvej i Svendborg.

Siden Boligselskabet BSB Svendborg og Domea i marts præsenterede planerne om at rive den gamle Nordre Skole ned og opføre et nyt lejlighedsbyggeri med 118 almene boliger, har man ændret planerne, så 20-25 af lejlighederne skal være ejerboliger.

Projektudviklingschef i Domea, Karsten Pedersen, forklarer, at man i foråret besluttede at forsøge at finde en privat investor til 20-25 af de 118 lejligheder. Det er sket i samråd med Svendborg Kommune.

Mangler mellemgruppen

Karsten Pedersen forklarer, at man har ønsket en blanding af almene boliger og ejerboliger for at få en mere varieret sammensætning af beboere.

- Vi laver mange nye almene boliger i de år her, og vi kan konstatere, at vi har en overvægt af seniorer og unge børnefamilier, men at vi mangler mellemgruppen af dynamiske folk. De tiltrækkes typisk af det private ejerboligmarked, og af at man ikke behøver at stå et bestemt antal år på en venteliste, forklarer projektudviklingschefen.

Karsten Pedersen afviser dog, at de planlagte ejerboliger udelukkende bliver placeret i de mest attraktive lejligheder øverst i byggeriet. Det var tilfældet, da den gamle frøavlssilo på havnen i Svendborg i 2000 blev moderniseret med private penthouselejligheder i de to øverste etager.

Karsten Pedersen forklarer, at det er planen at placere de private ejerlejligheder i den fløj, der vender mod vest - altså ud mod Christiansvej og den nye retsbygning. Denne fløj får en dagligvarebutik i bunden.

- Men alle boligerne vil blive kanongode, og der vil være udsigt over byen og havnen fra rigtig mange af dem, siger Karsten Pedersen.

Siden lanceringen i marts er en planlagt femte sal med to udsigts-lejligheder i et af hjørnerne på byggeriet også taget ud af projektet. Det skyldes, at den del af byggeriet er for højt i forhold til rammerne i kommuneplanen.

Drøftelser med private

Domea ligger i øjeblikket i såkaldte drøftelser med private investorer. Egentlige forhandlinger vil Karsten Pedersen ikke kalde det, men han understreger, at man ikke er under noget tidspres.

- Man skal nu i gang med at lave en lokalplan, og vi vil i den periode afsøge markedet for private investorer, og finder vi ikke en investor, så laver vi i stedet 118 almene boliger, fastslår Karsten Pedersen.

Det er planen, at byggeriet skal indledes i efteråret 2018, og at beboerne kan flytte ind i de nye lejligheder i slutningen af 2019 eller starten af 2020. Byggeriet kommer til at koste omkring 200 millioner kroner.

Boligselskab vil sælge lejligheder på Nordre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce