Lokalplan for almene boliger i gammel grusgrav vedtaget

Svendborg: Den gamle grusgrav ved Linkenkærsvej i Svendborg kan nu omdannes til et nyt boligområde.

Byrådet har netop godkendt en lokalplan, der tillader en blanding af små boliger og familieboliger, hvoraf mindst en tredjedel skal være såkaldt tæt-lav bebyggelse, for eksempel rækkehuse.

Den nye lokalplan bunder i et politisk ønske om flere almene familieboliger i Svendborg Kommune, som har fået tilsagn om mulighed for at søge støtte til opførelse af 136 almene familieboliger fra en statslig pulje til netop det, og for at kunne søge støtten, skulle lokalplanlægning være på plads inden nytår.

Det er den nu, men det betyder ikke, at spaderne ryger i jorden med det samme. Der er endnu ikke vedtaget noget konkret projekt for grunden, og flere områder i Svendborg er i spil til de 136 boliger, som kommunen kan søge støtte til. En dialog med forskellige boligselskaber vil afgøre hvor og hvornår, der skal bygges. (jurb)

  • Bødiker_Julie_Ruby_(2015)_022

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis' redaktion i Svendborg og skriver om meget forskelligt, men har brugt særligt mange arbejdsdage på at dække sygehusstof, Svendborgbanen og by- og havneudvikling. Mine rødder er jyske, men mit hjerte er tabt til Sydfyn.