Børnesexsag: Genbo frifundet for overgreb på to børn

Retten i Svendborg, hvor en 51-årig genbo fredag formiddag blev frikendt i en omfattende overgrebssag fra Sydøstfyn. Arkivfoto: Michael Bager

Børnesexsag: Genbo frifundet for overgreb på to børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 51-årig genbo er for kort tid siden frifundet ved Retten i Svendborg, hvor han var tiltalt for at have krænket et søskendepar seksuelt.

Opdateret med domsmandsrettens begrundelser for frifindelsen

Sydøstfyn: Sagen mod en 51-årig mand fra Sydøstfyn, der har været tiltalt for seksuelle overgreb mod et søskendepar på nu syv og 11 år, er fredag formiddag ved Retten i Svendborg frifundet.

Det er en domsmandsret, der ugen igennem har skullet vurdere, om den 51-årige har været med i den seksuelle omgang med børnene i familien på den anden side af vejen, som moderens fætter har været det. Moderen har tidligere på året vedtaget en bøde for blufærdighedskrænkelse, og hendes fætter, som er børnenes grandonkel, afventer stadig dom i en omfattende tilståelsessag.

Lettelsen hos den 51-årige nu tidligere genbo var tydelig, da dommer Gert Holst Matthiesen sagde det magiske ord "frifindes".
- Rettens begrundelse bygger på nogle generelle parametre, der åbenlyst svækker anklagemyndighedens sag, sagde han og forklarede, at det faktum at børnene hele deres liv har opholdt sig i et meget seksuelt miljø, har gjort dem så skadede, at det er svært at vide med sikkerhed, hvilken rolle den tiltalte har haft i familien.
- Der er sådan en tvivl i skyldspørgsmålet, at han må frifindes, sagde dommeren.

Foruden de tre videoafhøringer af pigen og de to af drengen, havde anklager Lone Hesselmark indkaldt i alt tre fagpersoner som vidner, akutplejemor, en socialrådgiver og en psykolog.

Anklageren slog i sin afsluttende procedure på den ekstreme viden, begge børn har om sex. Hun lagde vægt på især psykologens beskrivelse af, hvor troværdige børn i den alder er, når de bliver videoafhørt. Om de for eksempel kan være instruerede, og om dele af deres forklaringer kunne være iscenesat.

- De seksuelle detaljer, som de fortæller om, kan ikke være instrueret. Hvordan skulle de kunne tegne og med hænderne vise, de ting, hvis ikke de havde oplevet det. Hvor skulle de vide det fra, sagde Lone Hesselmark.

- Børnenes traumatiserede adfærd. Deres hemmeligheder, der kommer frem efterhånden, som de bliver tryggere. Det er noget, de har oplevet. Det kan ikke fabrikeres, når de er seks og ni år gamle. At der skulle være tale om en hævnaktion fra forældrene, er helt ude i hampen.

Hun mente desuden, at den 51-åriges indgående kendskab til forholdene i familien var en skærpende omstændighed.

- Han ved, at børnene er grænseløse, og han udnytter det, sagde hun og anbefalede domsmandsretten en strafudmåling på ikke under et års ubetinget fængsel.

Den tiltaltes forsvarer Kim Toxen-Worm vendte den om, og mente, at den omstændighed, at det faktisk var hans klient, der satte hele sagen i gang ved gennem sin datter at anmelde familien til kommunen, talte til hans fordel.

- Hvis man selv er så dybt involveret, vil det jo være dumt at indberette det og selv risikere at komme i søgelyset.

- Det er så synd og så forfærdeligt for de to børn, men derfor skal min klient jo ikke straffes for noget, han ikke har gjort. Børnenes viden om de her ting, er ikke noget, min klient har bidraget til, sagde han.

Han krævede frifindelse i anklagerne om overgreb på drengen og også for pigens vedkommende. Subsidiær bad han om rettens mildeste dom - højst tre måneder betinget.

Der var desuden fra anklager påstand om forbud mod at opholde sig alene sammen med børn under 18 år.

Også det protesterede forsvareren mod.

- Han har gennem sit liv haft en masse med børn at gøre, og han har ren straffeattest, så det er en overdrivelse, sagde Kim Toxen-Worm.

Og det endte som sagt med en total frifindelse.

Børnesexsag: Genbo frifundet for overgreb på to børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce