Børnehave lukket: Presset på økonomien

Den private daginstitution Klatretræet, der ligger i en gammel træskofabrik. Økonomien kunne ikke hænge sammen. En forældregruppe arbejder på måske at starte ny institution op på stedet. Det er dog en længere proces. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Børnehave lukket: Presset på økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den lille selvejende institution Klatretræet i Vester Skerning måtte torsdag lukke omgående. Otte børn er på kort tid taget ud af daginstitutionen og det vælter økonomien, forlyder det i forælderbestyrelsen.

Vester Skerninge: - Ja, vi er lukket. Vi lukkede torsdag i sidste uge.

Sådan lyder meldingen fra forælder og medlem i daginstitutionen Klatretræets forældrebestyrelse Nynne Riis.

- Forældrene blev kontaktet på sms og mail om, at de ikke kunne aflevere deres børn torsdag morgen, fortæller hun.

Klatretræet, der både har haft vuggestue- og børnehavebørn, har nemlig henover den sidste halvanden måneds tid haft svært ved at få det hele til at hænge sammen. Sygdom blandt personalet gav udfordringer med at opretholde normeringen og et fald i antallet børn, betyder, at den private daginstitution af økonomiske grunde må lukke ned.

- Det er vi kede af, men vi har virkelig sat alt ind for at prøve og vende situationen, men uden held, fortæller Nynne Riis.

Klatretræet har tidligere haft 38 børn, men da stedet lukkede, var der kun 33. Otte børn er på kort tid blevet meldt ud, blandt andet fordi nogen har valgt at have dem hjemme, og sådan et fald i børntallet har stor betydning i en lille institution.

- Det er et dejligt lille sted, men det har også været sårbart overfor ændringer. Og et fald i børnetallet kan vælte det hele. Det er den risiko, der er, ved at vælge en privat institution. Det kan risikere at lukke, fortæller Nynne Riis.

- Det er et dejligt lille sted, men det har også været sårbart overfor ændringer. Og et fald i børnetallet kan vælte det hele.
Nynne Riis, medlem i forældrebestyrelsen
Den private daginstitution Klatretræet med vuggestuebørn og børnehavebørn er lukket. Daginstitutionens værdigrundlang har bygget meget på udeliv. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Den private daginstitution Klatretræet med vuggestuebørn og børnehavebørn er lukket. Daginstitutionens værdigrundlang har bygget meget på udeliv. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Hurtigere end forventet

Det har været en længere proces, og lukningen kommer ikke bare som et lyn fra en klar himmel, forlyder det hos Nynne Riis. Klatretræets ledelse og forældrebestyrelse har længe været åbne omkring stedets økonomiske problemer.

- Vi troede vi kunne holde åbent april ud, men på grund af sygdom i personalet, vendte det ret hurtigt omkring 1. april - også hurtigere end vi havde forventet. Så vi blev pludselig nødt til at lukke ret hurtigt.

Klatretræet har haft en god dialog med kommunen om deres situation og de kommunale daginstitutioner har taget størstedelen af børnene ind, efter institutionen lukkede.

Klatretræets bygninger ligger nu stille hen, men det er ikke sikkert, at de bliver ved med det. En gruppe af forældre arbejder nemlig på, om de kan starte en ny institution op på stedet. Dog er det projekt stadig i den spæde opstart.

- Det er en længere proces, og jeg ved, at de ikke er nået så langt endnu. Men der er nedsat en arbejdsgruppe, siger Nynne Riis.

Det har ikke været muligt at få fat i Klatretræets leder.

Børnehave lukket: Presset på økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce