Luise Føns, Anders Haaber, Mads Stephensen og Rasmus Skov tager "Børnebanditternes" nye sange på Grønlandsturné. Lørdag er der ur-premiere på "Jorden Rundt" sangene på Svendborg Bibliotek

Salem Aleikum! Sanger Luise Føns stemme og orientalske rytmer, udsat for harmonika, guitar og tromme, strømmer ud af vinduerne fra øvelokaler på Harders i Svendborg.

Anders Haaber, Luise Føns, Mads Stephensen og Rasmus Skov lægger tekst og tone til en ny samling sange for børn, der skal med bandet "Børnebanditterne" jorden rundt i koncert. Otte sange, som børnene selv peger på, når sanger Luise Føns i globuskjole lader sig dreje. Musik fra fra Ægypten, Spanien, Danmark, Rusland, USA, Brasilien, Afrika eller Jamaica.

Børnebanditterne

Band, der er en forlængelse af "Babybandet", som sangeren Luise Føns og Anders Haaber skabte for seks år siden, med inspiration i den virkning musik og sang havde på deres for tidligt fødte datter Alvilda. Parret, der også har datteren Amanda på tre år, stiftede med guitaristen Rasmus Skov og Mads Stephensen de to bands med læring gennem musik for børn fra 0 til 12 år.Ægteparret arbejder nu fuldtid i eget firma "Musikkenborg" i Svendborg. De udgiver bøger, holder foredrag, underviser med musik og motorik og laver workshops med børn og musik. Ligesom de drømmer om at give byen et børnekulturhus.

De er som "Børnebanditterne" aktuelle med otte nye sange " Jorden rundt". De uropføres på lørdag klokken 11 på Svendborg Bibliotek. 29. maj rejser bandet i  Nuuk på Grønland. Her skal de spille koncerter i Kulturhuset Katuaq.

Inspireret af egne børn har ægteparret Føns, 36 år og Haaber, 37 år med Babybandet og senere Børnebanditterne skabt et musikalsk univers for børn fra 0 til 12 år.

Deres bog "Bim Bam Baby" er ved at udkomme i andet oplag. De to har helt overgivet sig til musikkonceptet og skabt deres egen musikvirksomhed "Musikkenborg", der nu ikke bare i sange men bogstaveligt skal ud i verden.

- Lørdag har vi ur-premiere på "Jorden rundt-sangene" ved familiekoncert på Svendborg Bibliotek, og 29. maj til 2. juni er vi på koncertturné på Grønland. Der er desuden flere koncerter, som "Babybandets juleboks" på vej, fortæller Anders Haaber.

- Vores liv ændrede sig, da jeg for seks år siden fødte vores ældste datter Alvilda for tidligt, siger Luise Føns.

- Indlæggelser og psykisk pres gjorde os optaget af både hendes og andre børns udvikling i det hele taget. Læring ved musik lå lige for, og det bare voksede med bands, bøger, undervisning for børn, foredrag og et utal af koncerter, fortæller hun, der sammen med sin Anders også har en drøm om at give Svendborg et børnekulturhus.

- Vi arbejdede begge ved siden af, men så en dag sagde vi: Nu skal det være. Nu er vores vision at tage børn musikalsk ved hånden fra 0 til 12 år. Som vores nu to piger vokser til, vil konceptet hele tiden udvikle sig, fortæller Anders Haaber.

- Musik er det bedste redskab for at skabe hele mennesker, tilføjer Luise Haaber, før de igen kaster sig ud i musikken.

Lørdag 20. maj kl. 11 til 11.45: familiekoncert på Svendborg Bibliotek.

  • Af: