Bønder skal ikke vente så længe


Bønder skal ikke vente så længe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over en halv million kroner ekstra vil Svendborg Kommunes miljøpolitikere have lov til at bruge på husdyr-sagerne

SVENDBORG: De hober sig stadig op på de kommunale skriveborde - ansøgninger fra landmænd om at få lov til at udvide deres husdyrproduktion.

Nu vil politikerne i kommunens Udvalg for Miljø og Teknik have sagerne hurtigere gennem systemet.

- Ja, for som alle andre har landmænd krav på en rimelig sagsbehandlingstid. Den er for lang nu. Den skal ned, siger formanden for Udvalget, Flemming Madsen (S).

Problemet er bare, at der ikke er penge til at gøre noget ved ansøgningsbunkerne hurtigere end i dag. Derfor har udvalget bedt Økonomiudvalget om at få 600.000 kroner ekstra - så der enten kan ansættes mere arbejdskraft i kommunen til at behandle ansøgninger, eller kan hyres et privat firma til at klare nogle af ansøgningerne.

Venstre-forslag

- Det vil være en hjælp både til landmændene og til personalet, siger udvalgsmedlem Niels Høite Hansen (V), der er politikeren bag forslaget om nu at få gjort alvorligt indhug i den bunke af sager, der ligger og venter på at blive afgjort.

I øjeblikket ligger der på de kommunale skriveborde 47 sager om godkendelse af husdyrsager og venter på at blive behandlet og afgjort.

Dyr privat hjælp

Natur- og Miljøafdelingen, som behandler sagerne, regner med, at 30-35 af sagerne kan gøres færdige i år - bl.a. fordi fem af sagerne allerede er lagt ud til behandling i et privat firma, Orbicon, formedelst en regning til kommunen på en kvart million kroner.

- Så i virkeligheden er vi faktisk ret godt med i forhold til mange andre kommuner og taget i betragtning, at mange af sagerne er sager, vi har arvet fra Fyns Amt, siger Flemming Madsen, der også henviser til, at netop Svendborg var en af de første kommuner i landet med et egentligt administrationsgrundlag for behandling af disse sager. Et faktum, der betyder, at de fremtidige sager vil kunne behandles betydeligt hurtigere.

Ikke desto mindre er politikerne enige om, at det kan gå hurtigere endnu - forudsat de får lov af Økonomiudvalget til at snuppe de 600.000 kroner, som ellers ville ryge i kommunekassen. Det er penge, som stammer fra de gebyrer, landbrug og industri selv betaler for at få deres sager behandlet i kommunen. En indtægt, som blot ikke - endnu - er med i budgettet.

Nyt hul

Om Økonomiudvalget vil give de 600.000 kroner til et klare ansøgningspuklen, vil blive afgjort i næste uge.

At det - med den trængte kommunale økonomi - ikke er uproblematisk på den måde at få udvidet sit budget, er miljøpolitikerne tilsyneladende godt klar over - i og med, at de i samme omgang gør opmærksom på, at de snart får et direkte hul i kassen på næsten en million kroner, som de også på en eller anden måde skal have dækket ind.

Staten har nemlig omlagt gebyropkrævningen til indsatsplaner for grundvandsbeskyttelsen. Det vil i år give en mindreindtægt på omkring 900.000 kroner.

Bønder skal ikke vente så længe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce