- Vi leder ikke efter en synder, oplyser den øverste ledelse i Fyns Politi, som ikke vil efterforske, hvordan tallet 4,5 millioner kroner fremkommer i en spektakulær mail til de fynske betjente. I stedet vil man klæde alle korpsets ledere på, så d

Svendborg: Den verserende bødesag i Fyns Politi blev ikke nævnt ved onsdagens nytårsparole på politigården i Svendborg.

Politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen omtalte ikke sagen om den spektakulære mail, der har vakt opsigt og medført læserbreve og artikler i avisen og debat på de sociale medier. Senest en kommentar fra justitsminister Søren Pape.

En mail fra ledelsen, der i slutningen af det gamle år opfordrede betjentene i Svendborg til hurtigt at udskrive et vist antal bøder for færdselsforseelser, så en gevinst på 4,5 millioner kroner kunne udløses. En gevinst, som efterfølgende er blevet betegnet som grebet ud af luften og tilbagevist af ledelsen.

Kit Claudi ønskede efterfølgende heller ikke at besvare spørgsmål om, hvordan tallet på de famøse 4,5 millioner kroner er opstået. Hun henviser i stedet til politiinspektør Johnny Schou, der tidligere har forklaret, at tallet beror på en misforståelse hos en vagtchef.

Ledere skal opdateres

Hvordan misforståelsen kan opstå, ved han ikke, og han har heller ikke behov for yderligere efterforskning af det spørgsmål.

- Vi har aldrig ledt efter en synder, for vi behøver jo ikke gå længere end til, at det er en mail fra en konkret vagtchef. Vi har selvfølgelig snakket med pågældende og forklaret, at sådan hænger økonomien i Fyns Politi ikke sammen. Der er ikke penge forbundet med at udskrive færdselsbøder for os, siger Johnny Schou.

- At vagtchefen har misforstået et eller andet, giver os ikke anledning til nogen heksejagt. Vi erkender bare som ledelse, at når en vagtchef tror, det hænger sådan sammen og skriver det, så har vi ikke været dygtige nok til at kommunikere, og det tager vi ansvaret for.

- Så tallet 4,5 millioner er ikke et tal, der eksisterer i nogen forbindelse?

- Jeg kan ikke genkende det i nogen sammenhæng. Jeg ved ikke, hvem der har sagt det, men jeg ved, det er forkert. Og jeg har simpelthen ikke behov for at dyrke det og finde en eller anden at udstille. Vi har derimod behov for at finde ud af, hvordan får vi informeret vores ledere om den rette sammenhæng.

- Det er jo et ret konkret tal. Kan det relatere til noget andet?

- Jeg aner ikke, i hvilken forbindelse 4,5 millioner har fløjet rundt. Der har været alle mulige snakke om Fyns Politis økonomi, og hvor man har lyttet sig til det, og hvem der har lyttet sig til det, kan jeg ikke svare på. Men det er vores ansvar, at kommunikationen er i orden. Det har den ikke været, og så beklager vi selvfølgelig, at det gav anledning til så meget støj i det offentlige rum, siger Johnny Schou og oplyser, at man nu planlægger en opdatering af lederne vedrørende økonomien.

Heller ikke landets justitsminister Søren Pape mener, at de 4,5 millioner kroner har noget på sig. Han skriver i dag sådan på Twitter: "Må være en misforståelse. Vi har IKKE nationale måltal på færdsel".

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
1
Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Pensioneret betjent: Servicen fra politiet bliver ringere og ringere

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

Debat: Fyns Politi - én samlet enhed

2
Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden

Avisen mener: Politiet skal passe på troværdigheden