Bøder efter brand på værftsøen

Både ejer og lejer af den nedbrændte værfthal sigtes efter storbranden 18. januar.
Foto: Yilmaz Polat

Bøder efter brand på værftsøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både ejer og lejer af nedbrændt hal sigtes

SVENDBORG: Både ejer og lejer af den nedbrændte værfthal på Frederiksøen sigtes for lovovertrædelser og kan imødese en bøde.

Politiet har nu afsluttet efterforskningen efter branden 18. januar i år, hvor en værfthal nedbrændte totalt. Branden opstod i en el-tavle.

Bygningen ejes af selskabet Frederiksøen A/S, der omfatter fremtrædende svendborgensere som Steffen Larsen, Niels Høilund, Mads Kjær og Halberg-koncernen.

Umiddelbart efter storbranden anmeldte Svendborg Kommune selskabet til politiet for overtrædelse af byggeloven.

Bygningen var fysisk blevet ændret til produktion af glasfiber-luksusskibe uden kommunal godkendelse.

Personerne bag Frederiksøen A/S sigtes nu for overtrædelse af byggeloven og repræsentanter for selskabet har ifølge vicepolitikommissær Bent Andersen, Fyns Politi, erkendt de faktiske forhold bag sigtelsen.

Også lejeren Royal Denship, som var rykket ind i den gamle værftshal og havde påbegyndt luksusyacht-produktion, har ifølge Fyns Politi erkendt at have overtrådt beredskabsloven ved at bearbejde brandfarlige stoffer på stedet til glasfiberproduktion uden godkendelse af Svendborg Kommune.

Heller ikke tilladelsen til at udøve "forurenende virksomhed" efter miljøloven havde Royal Denship sikret sig.

Bødernes størrelse er ikke afgjort endnu. De fastsættes enten af Fyns Politi i Svendborg eller af politiadvokaterne i Odense, hvis der ikke umiddelbart foreligger tidligere afgørelser, der indikerer bødestørrelsen.

Det var ikke muligt at få kommentar fra Steffen Larsen, Frederiksøen A/S, eller direktør Lars Skytte Jørgensen, Royal Denship.

Bøder efter brand på værftsøen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce