Socialdemokraternes gruppeformand i Svendborg Byråd håber, partiets medlemmer kårer ham til borgmesterkandidat

Svendborg: Der er ganske vist mere end halvandet år til kommunalvalget, men forberedelserne er så småt i gang, og partierne med ønske om at sætte sig på borgmesterposten skal til at finde frem til en spidskandidat.

Et parti, som reelt står uden en spidskandidat er Socialdemokraterne. Partiets hidtidige kandidat til borgmesterposten, Curt Sørensen, trak sig ud af det ræs, efter han og Socialdemokraterne mistede posten til Venstre ved det seneste valg. Og hans arvtager som partiets frontfigur i Svendborg Kommune, Bo Hansen, har ikke ønsket at tale højt om sine politiske fremtidsplaner.

Det gør han dog nu.

- Jeg går efter at blive borgmester. Det har jeg sådan set ønsket, siden jeg blev gruppeformand, men jeg har også respekt for vores medlemmer og eventuelle modkandidater. Er der nogen, som ønsker noget andet, skal der også være plads til det. Sagen er bare den, at det er nu, vi skal pege på en kandidat, derfor er det også nu, jeg melder det klart ud, siger Bo Hansen.

Ind til videre har ingen dog meldt sig. Det oplyser formanden for den socialdemokratiske fællesledelse i Svendborg Kommune, Kim Christiansen.

- Jeg har ikke fået henvendelser, og jeg har heller hørt nogen form for banken på vandrørene, men der er jo stadig tid at løbe på, siger han.

Socialdemokraternes borgmesterkandidat vælges endeligt på en generalforsamling i Svendborgafdelingens fællesledelse. Det sker 6. april.

  • Af: