• Efter et minus på 5,7 millioner kroner sås der i ledelsesberetningen usikkerhed om, hvorvidt driften på Valdemars Slot kan fortsætte.

Tåsinge: Blodrøde tal og usikkerhed om, hvorvidt det kan lade sig gøre at fortsætte.

Det er realiteterne på Valdemars Slot - i hvert fald hvis man tager ledelsesberetningen i det netop offentliggjort 2015/2016-årsregnskab for selskabet Valdemars Slot Gods A/S for pålydende.

"Selskabets fortsatte drift er forbundet med en vis usikkerhed", hedder det i ledelsesberetningen, hvor det dog også tilføjes, at "det er ledelsens vurdering, at der er opnået tilsagn om de nødvendige kreditfaciliteter".

Og det er tiltrængt.

For på bundlinjen står et underskud på 5,7 millioner kroner før skat, og selskabet har en negativ egenkapital på 5,5 millioner kroner.

Ingen kommentarer

Om ledelsen har vurderet rigtigt, altså om der er givet tilsagn om kredit, efter at regnskabet er udfærdiget, er uvist.

Godsets ejer, Niels Krabbe Iuel-Brockdorff er sygemeldt, og hans hustru, Molise Iuel-Brockdorff, vil ikke udtale sig om regnskabet.

Heller ikke direktør og driftsleder Fritz Thorarinsson er meddelsom.

- Ingen kommentarer. Vi betragter driften af Valdemars Slot som en privatsag, siger han.

- Er slottet konkurstruet?

- Nej, lyder det fra direktøren.

I ledelsesberetningen kan også læses, at resultatet er som ventet, "idet ejendommens drift, uagtet fortsatte forbedringer, ikke kan generere overskud".

Driften er derfor afhængig af, at der "stilles kapital til rådighed, som det også er sket de foregående år", hedder det desuden i beretningen.

Og endelig kan det læses, at det fredede og historiske bygningsanlæg er under fortsat renovering, og at det tynger resultatet med omkring 3,2 millioner kroner.

Der er penge i kassen

Og helt tom er familien Iuel-Brockdorffs kasse næppe.

Niels Krabbe Iuel-Brockdorffs datter, Caroline Elisabeth Ada Fleming, overtog slottet fra faren tilbage i 2003, men solgte det til ham igen i 2011.

Hun har været gift med den engelske millionær Rory Fleming og fik ifølge britiske Daily Express over 400 millioner pund i forbindelse med skilsmissen.

Både Caroline Fleming og Rory Flemming sidder i dag i slottets bestyrelse.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyns Amts Avis og skriver om stort og småt på tværs af stofområderne. Er oprindeligt butiksuddannet, men skiftede spor og startede på journalistuddannelsen i Odense i 1999. Efter en praktikperiode på Fyens Stiftstidende blev jeg ansat på det daværende Holbæk Amts Venstreblad i 2003, og efter godt fire år i det sjællandske rykkede jeg tilbage til Fyens Stiftstidende - nærmere bestemt Assensredaktionen - i 2007. Har siden 2010 været ansat på Fyns Amts Avis i Svendborg, hvor jeg også bor. Og så er jeg vokset op i Tommerup på Højfyn. I øvrigt er jeg ikke ret god til golf. Men jeg spiller det alligevel ved enhver given lejlighed.

Mere om emnet

Se alle
7
Tvivlsomt arvestykke: 12-årig arver gældstynget Valdemars Slot

Tvivlsomt arvestykke: 12-årig arver gældstynget Valdemars Slot

2
Caroline Flemings far er død

Caroline Flemings far er død

Hovedbygningen er en møllesten om halsen

Hovedbygningen er en møllesten om halsen