Blinde alarmer er en plage


Blinde alarmer er en plage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BRANDSTATISTIK: Hver fjerde sydfynske brandudrykning er overflødig

SVENDBORG: - Det er fuldstændig vanvittigt, at hver fjerde udrykning, brandbilerne ruller ud til fra Svendborg, er helt uden grund.

Så tydeligt udtrykte Svendborgs beredskabschef, Knud-Otto Westergaard, sin irritation over begrebet "blinde alarmer", da Falck i Svendborg holdt den traditionelle nytårsparole på årets sidste dag.

Udtalelsen kom, da han kommenterede statistikken over den brandmæssige indsats i de tre sydfynske kommuner i 2001.

- I årets løb blev det til hele 55 "blinde alarmer" mod 35 året før, sagde Knud-Otto Westergaard. I Svendborg er der en uheldig stigning på hele 123 procent, nemlig fra 17 til 38 af den slags udrykninger, selv om vi gennem årene har gjort meget for at undgå den slags uheld.

Lysskær som "brand"

Beredskabschefen tilføjede dog, at der er hele 34 automatiske brandsikringsanlæg, og at det som sådan altså kun er godt én alarm i gennemsnit pr. anlæg, og fra mange anlæg har der slet ikke været alarm.

- Vi har vore "faste kunder", når det gælder automatiske brandsikringsanlæg, sagde Knud-Otto Westergaard, og der kommer også alarmer fra nogle nye anlæg, der ikke er godt nok sikret mod almindelig tobaksrøg, og hvor personalet ikke har været rutineret i at afbryde alarmen, før den går ud af huset.

Der her også været "blinde alarmer" fra folk, der mente at have set en brand, men hvor det bl.a. viste sig at være et lysskær, der mindede om en brand.

IGudme Kommune steg antallet af "blinde alarmer" fra otte til 11, i Egebjerg faldt tallet fra 11 til seks.

Flere skorstensbrande

Omvendt var det med skorstensbrande. Her steg antallet i Egebjerg fra fem til 14, mens det i Gudme faldt fra 12 til ni. I Svendborg var der en stigning fra 12 til 19.

- Det giver en samlet stigning på 29 til 42, altså 45 procent, kommenterede Knud-Otto Westergaard.

Fem udkald på én dag

Hvad udrykningernes antal angår, har den samlede brandstatistik ligget ret konstant i to-tre år. I 2001 blev det til 219 udrykninger mod 222 i 2000 og 223 gange i 1999. Kun 19 eller cirka otte procent i 2001 var særligt voldsomme eller alvorlige. I nogle tilfælde skete der omfattende sodskader, bl.a. i et hus på Thurø.

Af udrykningerne var de 132 til egentlige brande, og 22. december bød på hele fem udkald, tre i Svendborg og to i Gudme.

Enkelte er i forbindelse med brande kørt på sygehuset til observation for røgforgiftning, og enkelte er reddet ud i sidste øjeblik.

Personale guld værd

- Igen tæller ældreplejens personale med som professionelle, der for bare 14 dage siden reddede en ældre medborger fra at indebrænde på Sygekassens Hjem, sagde bedredskabschefen.

Mange gange er brandene slukket, før brandbilerne når frem. Det var i fjor tilfældet ni gange i Svendborg (15 gange året før), i Gudme fire gange (en gang året før) og i Egebjerg to gange (det samme som året før).

Blinde alarmer er en plage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce