Søby Værft i kraftig vækst
Arbejdet gik i stå, da Søby Værft i går tog mod Prins Henrik. I nogen grad i hvert fald.

Flittige arbejdshænder kunne næsten ikke holde fingrene fra svejseapparaterne, for aktivitetsniveauet på det ekspanderende værft er højt i øjeblikket.

Polske og tyske arbejdere er tilkaldt som supplement til de danske værftsarbejdere, for at få ordrerne afleveret på ikke mindst de marinehjemmeværnsfartøjer, som Søby Værft leverer.

Direktør Roar Falkenberg viste Prinsen rundt, og måske opdagede Prins Henrik ikke, at udenfor - på sin motoriserede trehjulede kørestol - sad en virkelig veteran og tog billeder af ham med sit meget beskedne kamera.

- Det kniber med bentøjet, erklærede Jørgen Andersen, der er et pænt stykke op i firserne, og kneb øjnene sammen, så Prinsen ikke forsvandt af fokus.

Jørgen Andersen skulle vel egentlig være afvist af de talrige politi- og sikkerhedsfolk, som beskytter Kongehuset. Men han kørte frejdigt gennem afspærringerne vinkende med sin kasket og forsynet med nødrationer i kurven - to æbler og en halv liter danskvand. Uden at blive afvist.

- Jeg har arbejdet på Søby Værft i 28 år. Dengang var vi bare 15 mand. Jeg skal love for, det er vokset siden, sagde Jørgen Andersen.

I dag beskæftiger Søby Værft godt 200 ansatte og er Ærøs største erhvervsvirksomhed.

Mere om emnet

Se alle
Heste nægtede at trække

Heste nægtede at trække

Skarøboerne hilste på Margrethe

Skarøboerne hilste på Margrethe

En ære at få lov at binde buketten

En ære at få lov at binde buketten