Blandede reaktioner på spareplan - ældrerådsformand frygter for de ældres værdighed

Ældrerådsformand Bent Aage Rasmussen er ikke glad for det budgetforlig, politikerne har indgået. De ældre rammes for hårdt, mener han. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Blandede reaktioner på spareplan - ældrerådsformand frygter for de ældres værdighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det kommer til at gøre rigtig ondt, siger ældrerådsformand Bent Aage Rasmussen, efter at politikerne har besluttet at spare 16 millioner kroner på ældreområdet. Andre er lettede over, at hammeren trods alt ikke er faldet hårdere.

Svendborg: Ingen er ligefrem glade, mens en enkelt er direkte ærgerlig.

Sådan er reaktionerne på det budgetforlig, som med undtagelse af Enhedslisten blev vedtaget af alle partier og løsgængere i Svendborg Byråd torsdag aften.

Politikerne er blevet enige om at spare 69 millioner kroner, og Bent Aage Rasmussen, der er formand for Ældrerådet i Svendborg, er ikke glad.

- Det er igen de ældre, der må holde for, og det ærgrer mig, siger han.

Der skal spares 16 millioner kroner på ældreområdet, og formanden hæfter sig ved, at der i sparekataloget blev foreslået besparelser på 20 millioner.

- Det betyder, at de har taget næsten alle forslagene med. Det er trist, siger Bent Aage Rasmussen, der faktisk er overrasket over udfaldet.

- Jeg troede ikke, at de ville gå så hårdt til værks. Jeg synes, at vi har nået et rimeligt niveau, hvor vi kan behandle borgerne med den værdighed, de har krav på, og hvor arbejdsforholdene gennemgående er gode. Men det her kommer til at gøre ondt. Det kommer til at gøre rigtig ondt, siger han.

Ældrerådsformanden er desuden skuffet over, at Henrik Nielsen undervejs har udtalt, at ældreområdet får tilført en del penge udefra.

- Det gør det jo, fordi Folketinget har bestemt, at området skal løftes. Det er ikke ensbetydende med, at man så bare kan bruge pengene til at dække sig ind andre steder, siger han.

Når det så er sagt, anerkender Bent Aage Rasmussen, at der er tale om et bredt forlig.

- Det må vi respektere, men vi kan godt være utilfredse alligevel, siger han.

Tilfredshed og bekymring

Annette Blynel, der er formand for Udsatterådet i Svendborg Kommune, har ikke haft lejlighed til at dykke ned i forliget endnu, men hun er umiddelbart lettet over at høre, at både væresteder, gadesygeplejersken og den opsøgende støttekontaktmedarbejder går fri af besparelserne.

- De er af stor betydning, så det er jeg tilfreds med, siger formanden, der dog er betænkelig ved at høre, at social- og sundhedsområdet skal spare i alt 10 millioner kroner.

- Det svarer til 20 personer, så det er rigtig mange penge, når det handler om de mennesker, som har allerstørst behov. Jeg er spændt på at se, hvor besparelserne på de 10 millioner kroner helt konkret skal udmøntes, og hvilke konsekvenser det har for de socialt udsatte, siger hun.

Nådigt sluppet

Heller ikke børne- og ungeområdet går fri.

Der skal spares 1,8 millioner kroner på området næste år og yderligere 4,5 millioner kroner i 2020, og hos Svendborg Forældreorganisation erkender formand Per Larsen, at det vil kunne mærkes.

Alligevel er han tilfreds.

- Vi synes, at dagtilbudsområdet er sluppet nådigt. Man har friholdt de hænder, som er i direkte kontakt med børnene, siger Per Larsen, der ydermere finder det positivt, at garantiordningen på børnepasningsområdet er gået fri, ligesom skoleklasserne ikke vil blive udvidet fra 26 til 28 elever.

I det hele taget mener han, at politikerne har grebet det nogenlunde fornuftigt an.

- Vi har været lidt efter dem, fordi vi godt kunne have tænkt os lidt tydeligere udmeldinger, men når der nu skal spares, skal de trods alt have ros for det, de er nået frem til. Det virker rimelig ansvarligt og fornuftigt, siger Per Larsen.

Blandede reaktioner på spareplan - ældrerådsformand frygter for de ældres værdighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce