Bjørnemose skal gives tilbage


Bjørnemose skal gives tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HERREGÅRD: -Svindleren og hans håndlangere skal ud fra Bjørnemose, siger Heidi Sommers advokat efter dommen, der går Jens Dinesen imod

SVENDBORG: - Ejendommen skal ryddes hurtigst muligt. Jens Dinesen og hans håndlangere skal ud fra Bjørnemose. Og det skal gå stærkt.

Der er ingen nåde at finde hos den københavnske stjerneadvokat, KarolyNemeth, i en kommentar efter Østre Landsrets dom i går. Efter en årelang og fortsat dramatisk skilsmissestrid mellem mangemillionæren Jens Dinesen og kosmetikdronningen Heidi Sommer slog Landsretten klart fast, at den smukke herregård Bjørnemose tilhører Heidi Sommer - eller i hvert fald et selskab, Bjørnemose Aps., som kontrolleres af hende.

KarolyNemeth er Heidi Sommers advokat.

- Det var ren svindel, da Jens Dinesen overdrog ejendommen til et selskab kontrolleret af ham selv. Det er dét, Landsretten nu har fastslået, siger KarolyNemeth.

Overført til Aps

Den smukke herregård Bjørnemose (vurderet til næsten 12 millioner kroner) ejedes af selskabet Bjørnemose Aps.

Men på et par generalforsamlinger i 1998 overdrog Jens Dinesen og hans bror, Peter Dinesen, herregården til selskabet PBH 26.609 Aps., som kontrolleres af Jens Dinesen.

Landsretten fastslår i sin dom, at generalforsamlingen var "ulovlig og valget af bestyrelse og direktion uden retsvirkninger".

Og landsretten siger, at brødrene Dinesen var "uberettigede til at handle på vegne af Bjørnemose Aps ved at overdrage ejendommen til PBH 26.609 Aps, hvilket de har været vidende om."

I ond tro

"Overdragelsen er ugyldig", fastslår Landsretten og går endog et skridt videre ved at fastslå, at brødrene Dinesen handlede i ond tro. Landsretten siger nemlig, at "de efterfølgende dispositioner over ejendommen er foretaget med viden om, at PBH 26.609 Aps ikke var berettiget til at disponere over ejendommen".

Jens Dinesen selv betragter nærmest Landsrettens dom som en sejr.

-De ville have Heidi Sommer tilkendt gården. Det fik de ikke, siger han.

Han siger, at gården nu bare er tilbage, hvor den var. Nemlig hos Bjørnemose Aps., som godt nok kontrolleres af Sommer-familien. Men dette selskab ejes af Make Up Artist Academy, som p.t. er under tvangsopløsning. Dette anpartsselskab ejes af Heidi Sommer (49,5 pct.), Jens Dinesen (49,5 pct.) og Peter Dinesen (1 pct.).

- Så kan du jo selv lægge tallene sammen, siger Jens Dinesen.

Dinesen siger, at han selv har forslået samme løsning, som fremgår af Landsrettens dom.

- Men du har da foretaget dig noget ulovligt. Dommen fast-slår, at det var ulovligt, da du overdrog gården til dit eget selskab?

- Ikke ulovligt. Den siger, det ikke var rigtigt at gøre det, siger Jens Dinesen.

Siden Dinesen for fire et halvt år siden reelt fik chikaneret Heidi Sommers forældre ud fra Bjørnemose, har han investeret store summer i at renovere herregården og udleje det til turister.

- Omkring 20 millioner, siger han selv. Og han kalder Bjørnemose en rigtig god forretning med 40 udenlandske turister om ugen.

- De lægger også mange penge iSvendborg, siger han.

Han mener ikke selv, dommen får nogen betydning for hans råderet over Bjørnemose.

Bjørnemose skal gives tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce