Jørgen Rex fra Oure har sin egen helt konkrete måde at drive ulandsbistand på

Oure: Der er tændt for varmen i værkstedet på Tanghavevej i Oure, hvor Jørgen Rex fifler med brugte cykler.

På et halvt år har Jørgen Rex købt, fået og fundet 12 cykler, han har gjort i stand. Han køber på politiauktioner, får fra venner og bekendte og finder på genbrugsstationen i Hesselager, og udgifterne holdes på et minimum.

- Jeg bruger ikke 1000 kroner om året på at sætte cyklerne i stand, og jeg køber kun de allerbilligste på auktionerne, fortæller Jørgen Rex.

Til gengæld bruger han dagligt flere timer i værkstedet, og lønnen han får for at sætte cykler i stand for den lokale, humanitære nødhjælpsforening, Kembujeh School Friends, er stor, mener han.

- Der er ingen i foreningen, der bliver betalt, alt er frivilligt, men det er så tilfredsstillende at se de glade gambianere, når vi afleverer en fyldt container, siger Jørgen Rex.

Sammen med møbler, skolebøger, engangshandsker og hospitalsudstyr fyldes cyklerne ind i en 13 meter lang container, der sejles på tværs af jordkloden, inden den ender i en havn i Gambia.

Personlig levering

I foreningen Kambujeh School Friends samler 600 sponsorer ind, så 800 gambianske børn kan få en bedre hverdag, hvor skolegang er en selvfølge.

Mange af børnene i Gambia har langt til skole, så når Jørgen Rex får fat på en cykel, kan det afkorte tiden markant for en gambiansk elev.

  • Mie

    Af:

    Siden april 2016 har jeg jeg lavet avis og digitalt indhold til Ugeavisen Odenses læsere. Inden da sad jeg som jourhavende på Fyens.dk med flere års erfaring. Jeg er uddannet journalist fra Syddansk Universitet, og i 2016 afsluttede jeg min kandidat i digital journalistik. Jeg har boet på Fyn siden 2010, og det er endnu ikke lykkedes mig at snyde en fynbo til at tro, jeg er fra herfra.