Biogasanlæg på vej på Tåsinge

Et biogasanlæg er på vej på Kragekærvej 12 på Tåsinge. Det skal omsætte det, der kommer ud af besætningen på 1400 køer. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Biogasanlæg på vej på Tåsinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget har godkendt foroffentlighedshøring, som forventes vedtaget på byrådsmøde 19. december.

Tåsinge: Der er ingen grund til ikke at udnytte det, der kommer bagud af de 1400 køer, som udgør besætningen på gården på Kragekærvej 12 på Tåsinge. Det mener køernes ejer, som ønsker at opføre et biogasanlæg på gården, og det er politikerne i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget enige med ham i.

Derfor bliver der nu taget hul på den kommunale planlægningsproces, som er nødvendig, før anlægget kan opføres. Det skete, da udvalget godkendte, at projektet kan sendes ud i en såkaldt foroffentlighedshøring om få uger.

Biogasanlægget kræver en lokalplan, men for at man kan lokalplanlægge for anlægget, skal der vedtages et kommuneplantillæg. Det kan imidlertid ikke sendes i høring, så længe kommuneplanen er i høring, hvilket er tilfældet lige nu. Den reviderede kommuneplanen skal vedtages endeligt på et byrådsmøde 19. december.

- Derfor vil punktet lige efter det være at sende kommuneplantillægget for biogasanlægget i foroffentlighedshøring i 14 dage. Det er en kortere proces, end vi plejer, siger formand for udvalget Henrik Nielsen (K).

Den kortere proces skyldes dels, at gårdejeren har en stram deadline for opførelsen af anlægget, dels at både kommuneplantillægget og lokalplanen kommer i almindelig høring, altså otte uger, i det nye år.

Til foroffentlighedshøringen vil omkringliggende naboer blive indbudt til at komme med idéer, forslag og bemærkninger til den videre planlægning.

Biogasanlæg på vej på Tåsinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce