Billige boliger på vej i Svendborg

Svendborg Andels-Boligforening vil bygge nye, billige boliger på tre adresser i byen. Tegning: C&W Arkitekter

Billige boliger på vej i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er efterspørgsel på billige boliger i Svendborg, lyder det fra Svendborg Andels-Boligforening (SAB), der går med byggeplaner. Går det efter hensigten, skulle der gerne stå 54 nye boliger færdig i foråret 2019, lyder det fra direktør, Jørgen Berg Jensen.

Svendborg: Behovet for billige boliger i Svendborg er markant, så i år sætter Svendborg Andels-Boligforening (SAB) spaden i jorden og bygger.

Målet er at opføre 54 nye boliger på tre forskellige adresser i Svendborg, oplyser SAB, der har planer om, at de fleste af dem skal være relativt små, fordi det er med til at holde priserne nede.

- Vi kan jo se, at det er det, der er efterspørgsel på, siger formand for SAB's organisationsbestyrelse, Anne Jørgensen.

- Folk efterspørger billigere lejligheder. Det skyldes blandt andet, at der er kommet ændringer i, hvor meget man kan få i boligsikring samt den lave integrationsydelse. Men der er jo også bare mange, der vælger at bo alene, eller som bliver skilt, siger hun om efterspørgslen på de billige lejligheder.

Boligbyggeri på tre adresser
Projekt 1: Ørbækvej SAB vil rive den tidligere Fakta-butik ned og opføre i alt 20 nye boliger. Seks boliger på 40 kvadratmeter, seks boliger på 53 kvadratmeter og otte boliger på 85 kvadratmeter.Projekt 2: Linkenkærsvej SAB ønsker på den såkaldte Langebakke på vestsiden af Linkenkærsvej at opføre 20 nye boliger. Seks boliger på 40 kvadratmeter, seks boliger på 53 kvadratmeter og otte boliger på 85 kvadratmeter.

Projekt 3: Pjentemøllestræde SAB vil opføre 14 boliger. Syv to-værelsesboliger på 39-50 kvadratmeter og syv tre-værelsesbolger på 75-99 kvadratmeter.

Millionbyggeri

SAB planlægger at bygge de nye boliger på tre adresser i Svendborg: Ørbækvej, Linkenkærsvej og Pjentemøllerstræde.

I december blev lokalplanen for Linkenkærsvej godkendt i byrådet, mens lokalplanen for det planlagte byggeri på Ørbækvej blev godkendt tidligere samme år. Og hvad angår Pjentemøllerstræde er man også klar til næste skridt, fortæller direktør i SAB, Jørgen Berg Jensen.

- Nu går vi i gang med at projektere, og så regner jeg med, at vi kan sende byggeriet i udbud i løbet af april eller maj i år, siger Jørgen Berg Jensen.

Han oplyser, at byggeriet beløber sig til 60-70 millioner kroner, og at det gerne skulle stå færdigt i løbet af foråret 2019.

- Men det afhænger af, hvor lang tid der går med at få de leverencer, vi skal have til byggeriet. I øjeblikket er der en del ventetid på betonelementer, så det kan spille ind på tidsplanen, siger han og oplyser, at boligerne bliver på mellem 40 og 100 kvadratmeter efter ønske fra Svendborg Kommune.

Drøm om seniorboliger

Med udsigt til et halvt hundrede nye, billige boliger, vurderer formand i organisationsbestyrelsen, Anne Jørgensen, at man foreløbigt er i mål med behovet for billige boliger.

- Ja, lige nu og her er det her tilstrækkeligt, siger hun og minder om, at der jo også er andre aktører på området med byggeplaner.

Hun fortæller desuden, at næste projekt - hvis de kan få kommunal finansiering til det - bliver boliger til seniorbofællesskab.

- Det har vi i flere år håbet på at kunne lave, men det har ikke været muligt at få kommunal medfinansiering. Men det er en vej, vi kigger, for det er der interesse for. Vi har i forvejen en enkelt afdeling, der fungerer som seniorbofællesskab, og den er den meget søgning på, så vi mener sagtens, at vi kan have en mere, lyder det fra formanden.

Billige boliger på vej i Svendborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce