Billedmagere rykker ind på skole: Hverdags-og søndagskunsten mødes

Det kan man også bruge Fyns Amts Avis til. Billedkunstner Margit Høll bruger avissider som baggrund for sin croquis-tegning.

Billedmagere rykker ind på skole: Hverdags-og søndagskunsten mødes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydfynske Billedmagere indtager for 38. år i træk Vestermarkskolen i Vester Skerninge. Billedkunstnere og hobbykunstnere mødes i to weekender om fælles kæmpe udstilling uden censur

- Hvem kan være med? Alle! Derfor blev den årlige vinterudstilling på skolen i Vester Skerninge ikke skabt af en kunstnergruppe. Billedmagere er ordet. Det er alle de kreative hoveder på Sydfyn og Fyn, som mødes under samme tag, fortæller billedkunstneren Margit Høll. Selv er hun med for 10. år i træk af de i alt 38 år, som "Sydfynske Billedmagere" har eksisteret. I denne og næste weekend flyder egnen omkring skolen over med kreativitet, varme og mangfoldighed. En holdbar idé som folk som Birthe Hansen og Niels Sinding fik for de mange år siden.

- Vi kan glæde os over, at der er en stigende tendens i unge, som indsender kunst til den stadig ucensurerede udstilling, fortæller Margit Høll. I de to uger, hvor i alt 80 billedmagere i alderen fra 15 år til over 80 år udstiller på vægge og gulve overalt på skolen, bruger skolens lærere og elever kunsten og kreativiteten i undervisningen.

- Fredag kalder vi i det styrende plakatudvalg for "udsalgsdagen". Du kan godt tænke dig til, når 80 kreative sjæle stormer skolen for at få den ønskede plads og de vægge, hver især ønsker sig til egen kunst, så går det heftigt for sig. Det plejer dog at falde på plads, og med plakatudvalget som guider bliver der en seværdig udstilling ud af det, fortæller billedkunstneren, som selv udstiller kunstkjoler og avis-croguis.

- I kan se Fyns Amts Avis i kunsten, da jeg tegner mine billeder med avissider som "lærred", fortæller hun, der som alle andre arbejder frivilligt. Det koster også kun 75 danske kroner at udstille på "Sydfynske Billedmagere".

- Når man deltager, bliver man glad, for der er så mange kreative lag, som smelter sammen. Udstillerne donerer hvert et værk, som vi bortlodder. Pengene fra lotteriet går til en kreativ gave til skolen som tak for årelang gæstfrihed, fortæller hun, der sammen med de andre billedmagere sidste år kunne forære skolen en ovn til raku-keramik. Desuden er det skolens 7. klasser og familier, som står for cafeen i de fire udstillingsdage. Pengene herfra går til klassernes lejrskole.

- Det er en sprællevende udstilling, man som billedkunstner ser frem til hvert år. For unge eller kommende udstillere er Sydfynske Billedmagere med sin manglende censur en blød start for enhver kunstnerisk sjæl. Her kan man afprøve og udstille "sine børn" i fred, siger Margit Høll. "Sydfynske Billedmagere" er hvert år et publikumstilløbsstykke. Mange hundrede besøger billedmagerne over de to weekender.

Sydfynske Billedmagere
Det er 38. år i træk, at kunstnere og kreative sjæle udstiller sammen under navnet "Sydfynske Billedmagere" på Vestermarkskolen i Vester Skerninge. Der er 80 udstillere i alderen 15 år til 80 plus. Sydfynske Billedmagere 2018 kan ses på skolen de kommende weekender, den 27. og 28. januar samt 3. og 4. februar, alle dage klokken 14 til 17. I dagene er der arbejdende værksteder, croquis tegning efter model. Skolens 7. klasser står for cafeen, hvor der serveres kaffe og hjemmebag. Lørdagens fernisering åbnes af skoleleder Finn Næshave, og der er musikalske indslag samt gæstetaler, der i år er billedkunstner Birthe Einer-Jensen, Svendborg. For 38. år har Hans Peter Hansen tegnet plakaten. Han sidder i plakatgruppen sammen med udstillingens tovholder Birthe Jensen, Margit Høll, Jette Schapiro, Pia Lundfos, Peter Madsen, Niels Sinding og Poul Sørensen.Fernisering lørdag klokken 14 i skolens kantine.

Billedmagere rykker ind på skole: Hverdags-og søndagskunsten mødes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce