Bilfrit torv: Traditionerne skal tilbage til torvet

Reklamemand og brandingsekspert Bo Bomuld Hamilton-Wittendorf mener, at et bilfrit torv kan være stedet, hvor nye Svendborg-traditioner bliver udklækket. Arkivfoto: Robert Wengler

Bilfrit torv: Traditionerne skal tilbage til torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reklamemand mener, at et bilfrit torv kan genskabe og udvikle traditioner, som Svendborg engang var så kendt for.

Svendborg: Engang for mange år siden var det en tradition, at byens nyudklækkede studenter holdt fest i rådhussalen og undervejs smed sko, hat og overbeklædning, løb hen over torvet til konditoriet og spiste kage, inden de løb barfodet tilbage til festen igen.

Det husker reklamemanden Bo Bomuld Hamilton-Wittendorf ikke, for han flyttede først til Svendborg for 18 år siden, men han har fået fortalt historien, og han håber, at et bilfrit torv kan genoplive gamle traditioner og skabe nogle nye.

- Svendborg er rebelsk, men i de sidste 10-15 år har man slået den sjæl ihjel, og den skal vi have genoplivet, siger han.

Man mener, at forfatteren Josefine Ottesen gik forrest, da hun i efteråret stod i spidsen for den store parade gennem byen.

- Der skal tages nogle initiativer og skabes nogle nye traditioner, som folk synes, er sjove at gå til. Det skal være initiativets torv, siger Bo Bomuld Hamilton-Wittendorf.

Torvet i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Torvet i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær

Unikke bygninger

Anja Mia Haas, eventchef i Svendborg Event, vil ikke blande sig i den politiske sag for og imod biler, men hvis torvet bliver ryddet, ser hun flere muligheder. Hun nævner både muligheden for at indrette en oplevelseshave og holde koncerter og teaterstykker, der kan gøre torvet til en samlingsplads.

Eventchefen bider også mærke i, at torvet er omgivet af flere smukke bygninger.

- Det kunne være spændende med nogle lysinstallationer, der kunne sætte fokus på, hvor smuk en del af byen torvet er. Torvet er omgivet af nogle helt unikke bygninger, som det kunne være spændende at lege med, siger Anja Mia Haas.

Manden bag Hansted Live-koncerterne i Krøyers Have, Lars Aagaard, kunne godt forestille sig, at der under festivalen blev opstillet en scene på Torvet med gratis musik fra orkestre, der er på vej frem.

- Måske kunne man også få dem, der sidder og maler i Ribers Gård, flyttet ud på torvet, og man kunne tiltrække artister i sommermånederne, siger Lars Aagaard, der skyder ideer af fra hoften.

Han mener, det er vigtigt, at torvet bliver et sted i byen, hvor folk glæder sig til at komme.

- Derfor er det vigtigt at få udsmykket pladsen, så omgivelserne lægger op til, at man kan udfolde sig kreativt. Det skal være meget mere grønt og indbydende end i dag, siger Lars Aagaard.

Bilfrit torv: Traditionerne skal tilbage til torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce