Bilfrit torv: Torvet bliver ryddet for biler med indvielsesdag i juni

Til sommer er det slut med at parkere på torvet, og går det efter planen er der indvielse af det bilfri torv til juni. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Bilfrit torv: Torvet bliver ryddet for biler med indvielsesdag i juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter et politisk flertal i byrådet tirsdag aften besluttede, at torvet skal være bilfrit, er næste skridt at finde ud af, hvad torvet så skal bruges til. Og der bliver alle inviteret med på råd.

Svendborg: Nok er spørgsmålet om biler på torvet eller ej - med byrådets beslutning i aftes - ikke længere til diskussion.

Bilerne skal væk, besluttede et snævert rødt politisk flertal, der fra de borgerlige partiers side kritiseres for at have truffet beslutningen egenrådigt uden at skele til alle dem, der ikke ønsker bilerne væk.

Flertalsbeslutningen indebærer dog, at alle bliver taget med på råd, når man skal finde på, hvad der skal være på fremtidens torv. Det fremgår af den beslutning, flertallet nikkede til i aftes.

Torvebestyrelse

Næste skridt er, at der skal etableres en arbejdsgruppe eller en torvebestyrelse med repræsentanter fra et bredt udsnit af interessenter, fortæller borgmester, Bo Hansen (S).

- Den skal så arbejde videre med, hvad det er for nogle aktiviteter, der skal være på torvet og komme med en indstilling til Teknik- og Erhvervsudvalget.

Socialdemokratiet forestiller sig, at bestyrelsen skal sammensættes af blandt andre politikere, repræsentanter fra Svendborg Event, Shopping Svendborg, Kulturelt Samråd, Idræts- og foreningslivet og flere andre, og at der afsættes midler fra Markedsføringspuljen til at starte aktiviteter på torvet.

- Den skal nedsættes rimeligt hurtigt, og omkring 1. juni skal vi gerne begynde at kunne se, hvad det er for nogle aktiviteter, der venter hen over sommeren, siger Bo Hansen.

Man planlægger desuden en officiel torveindvielsesdag, hvor alle er inviteret til at deltage - ikke mindst for at komme med deres besyv til torvets fremtid, og Bo Hansen forestiller sig, at den passende kan ligge omkring den 1. juni, hvor man efter planen lukker for biler på torvet.

Bilfrit torv: Torvet bliver ryddet for biler med indvielsesdag i juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce