Bidske hunde risikerer aflivning


Bidske hunde risikerer aflivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De to terriere, der søndag aften angreb den 73-årige skibsfører Ib Jensen fra Svendborg, risikerer at miste livet.

Hvis dyrene er pitbull eller en pitbull-krydsning, skal de aflives. Ellers får ejerne påbud om at give hundene mundkurv på.

Men Svendborg Politi kan endnu ikke finde ud af, om de to aggressive hunde stammer fra den ulovlige pitbull-race.

- Vi har fået at vide af ejeren, hvad det er for en hund, men papirerne er polske, så vi er ikke helt sikre, siger Kim Lauersen fra Svendborg Politi.

Hundene er derfor blevet sat på pension, så en dyresagkyndig kan undersøge racen.

73-årige Ib Jensen var ude at gå aftentur i det vestlige Svendborg, da han blev overfaldet af to hunde. De glubske terriere bed ham i armen, inden de blev stoppet af en ung mand. Manden forlod bagefter stedet sammen med hundene, men i går meldte han sig som ejer til Svendborg Politi.

- Han mente jo ikke, der var sket noget særligt, fortæller vagthavende Kim Lauersen om, hvorfor manden forsvandt fra gerningsstedet.

Den unge mand er først i tyverne og ejer den ene hund, mens en kammerat ejer den anden. De kan indtil videre vente en bøde på minimum 600 kroner hver.

7000 bideskader

Stort set hver dag kommer folk på skadestuen på Odense Universitetshospital, fordi de er blevet bidt af en hund, fortæller sygeplejerske Jørgen Halse.

Hos Forsikringsoplysningen anslår konsulent Christian Skødt, at omkring halvdelen af de skader, som hunde er med i, er bideskader. I 2003 fik omkring 7000 mennesker erstatning efter at være blevet bidt af en fremmed hund.

- Det virker som om, der er flere alvorlige skader, siger Christian Skødt.

Bidske hunde risikerer aflivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce