Bestyrelsesposter fordelt mellem byrødder: K-spids fik det bedste ben

Den konservative Henrik Nielsen (til højre) har sikret sig den bedst lønnede bestyrelsespost, formandsposten i affaldsselskabet Klintholm, der indbringer ham 120.455 kroner om året. Foto: Katrine Becher Damkjær

Bestyrelsesposter fordelt mellem byrødder: K-spids fik det bedste ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lønnede bestyrelsesposter for over 400.000 kroner fordelt mellem politikerne i det nye byråd.

Svendborg: Den konservative Henrik Nielsen måtte kigge langt efter borgmesterposten på valgnatten, men til gengæld har han scoret byrådets bedste ben: Formandsposten i det fælleskommunale affaldsselskab Klintholm. Det indbringer ham 120.455 kroner om året.

De såkaldte ben er et udtryk for en række indtægtsgivende bestyrelsesposter, der bliver fordelt mellem politikerne i byrådet som led i konstitueringen.

Den nyvalgte socialdemokratiske stemme-højdespringer John Arly Henriksen fik ingen formandspost i de kommunale udvalg for sine 479 personlige stemmer, men han har fået to bestyrelsesposter i Nature Energy og Naturgas Fyn. De giver en samlet indtægt på 110.000 kroner om året. Bestyrelsesposterne og vederlaget forsvinder dog, når salget af de to selskaber bliver definitivt afsluttet - formentlig i løbet af et halvt år.

Partifællen Søren Kongegaard blev belønnet for sin indsats med en post som bestyrelsesformand i det kommunalt ejede aktieselskab, Vand og Affald. Det udløser 50.000 kroner om året. De øvrige politikere i Vand og Affald-bestyrelsen er Niels Christian Nielsen (S), Birger Jensen (V), Per Nykjær Jensen (V) og Jesper Kiel (EL), og de får hver 12.500 kroner om året for ulejligheden.

De fire henter også hver 5000 kroner for en post i Svendborg Vejbelysnings bestyrelse, hvor Flemming Madsen (S) også sidder ved bestyrelsesbordet.

Venstres Jesper Ullemose får sæde i bestyrelsen i Svendborg Fjernvarme, og det giver ham et honorar på 30.000 kroner.

Dorthe Ullemose (DF) bliver formand for bestyrelsen i Svendborg Kraftvarme og er sikret et honorar på 25.000 kroner om året. Torben Frost (S) får plads i selskabets bestyrelse, og får 12.500 kroner for det ben.

Endelig er den nye borgmester Bo Hansen (S) født medlem af bestyrelsen i søfartsakademiet Simac, og det sikrer ham et bestyrelseshonorar på 20.000 kroner om året som supplement til borgmesterlønnen på godt en million kroner.

Bestyrelsesposter fordelt mellem byrødder: K-spids fik det bedste ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce