Besøgsrekord på museet: Naturama med det bedste halvår nogensinde

Naturama har haft en heldig hånd med dinosaur- og smykkeudstillingerne. Besøgstallet i første halvår af 2019 er det største nogensinde. Foto: Katrine Becher Damkjær

Besøgsrekord på museet: Naturama med det bedste halvår nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det naturhistoriske museum Naturama i Svendborg har i år haft dobbelt så mange besøgende som i samme periode sidste år. Desuden er besøgsrekorden fra åbningsåret 2005 slået.

Svendborg: 33.733.

Så mange var gået igennem tælleapparaterne på Naturama i perioden fra åbningen i februar til 3. juli, og det er bestemt bemærkelsesværdigt.

Ifølge Mads Dirckinck-Holmfeld, der er kommunikationsleder på museet, er der i ikke bare i runde tal tale om en fordobling i forhold til samme periode af 2018 - der er også tale om naturhistorisk museumshistorie.

- Det er det bedste halvår, vi nogensinde har haft, siger han og forklarer, at anden halvdel af åbningsåret 2005 ganske vist på bød på omkring 41.000 publikummere, men at der i det tal også ligger foredrag samt undervisning på skoler.

- Og tæller vi undervisningsaktiviteter ude af huset med i år, er tallet 49.196, siger Mads Dirckinck-Holmfeld.

Dinosaurer og smykker

Naturama-direktør Mette Thybo er glad for tallene og vurderer, at museet har gjort flere ting rigtigt i år.

- Vi har rigtigt spændende udstillinger. Da vi åbnede vores dinosaurudstilling, stod folk for første gang i historien i kø ude på Dronningemaen, og nu har vi så også fået en smykkeudstilling, hvor natur og kultur bliver sammenstillet på en ny måde, siger hun.

Særligt smykkeudstillingen gør ifølge direktøren, at museet får fat i nye målgrupper, og så hører det også med, at det er lykkedes at få budskaberne ud til en større skare.

- Vi har været i tv mange gange, blandt andet i Goaften Danmark, og har i det hele taget fået meget medieomtale. Det har også givet noget, siger Mette Thybo.

Pænt regnskab

Forleden var Naturama på dagsordenen på et møde i Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune.

Her skulle politikerne blåstemple museets årsregnskab, som viser et overskud på 328.000 kroner.

Det gjorde de så, og man kunne i lyset af de høje besøgstal godt tro, at museet for alvor vil lave plus i 2019.

Men sådan hænger tingene ikke helt sammen.

- Når vi har så mange inde, betyder det, at der skal flere til at få det hele til at glide, så gæsterne får en god oplevelse, ligesom der er er større omkostninger til rengøring, siger Mette Thybo, der dog vedgår, at høje besøgstal trods alt ikke overordnet belaster økonomien.

- Det betyder selvfølgelig, at vi har lidt ekstra penge, som vi kan investere, så vi kan løfte oplevelsen for gæsterne, siger hun.

Hvordan bundlinjen kommer til at se ud i 2019-regnskabet, er Mette Thybo forsigtig med at sige noget entydigt om. Blandt andet fordi en varm og tør sommer som den i 2018 kan ødelægge ganske meget, ligesom Naturama som et led i den kommunale spareøvelse i år har mistet 200.000 tilskudskroner.

- Men det skulle da være mærkeligt, hvis vi ikke får overskud, siger hun.

Besøgsrekord på museet: Naturama med det bedste halvår nogensinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce