Beredskab på plads


Beredskab på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

svendborg: Før 11. september var varslingsfristen for en trussel udefra adskillige år. Det må vi glemme - i dag skal beredskabet virke her og nu, for ulykkerne kan falde over os uden varsel.

Sådan opridsede Beredskabsstyrelsens kontorchef Henrik G. Petersen situationen, da han i går ved den store beredskabsøvelse for politi- og Falckfolk, Beredskabskommission, sygehuslæger, kommunalforvaltning m.v. gav en oversigt over den øjeblikkelige situation på landsplan, i regioner og kommuner. Forinden gennemførtes handlingsprogrammet på en tænkt situation: En rådhusansat åbner et brev med hvidt pulver. Helt nøjagtigt gennemgik aktørerne proceduren for alarm, forholdsregler i lokalet, for berørte personer, hjælpepersonel o.s.v.

Henrik G. Petersen fortalte om det meget minutiøse og vidtforgrenede koordinerede net, der er opbygget og rede til øjeblikkelig indsats og med politiets og forsvarets efterretningstjenester som nogle af flere "følere" for skærpede forholdsregler.

Politiinspektør Dennis Schmidt supplerede med lokale oplysninger, både om håndtering af miltbrand- og lignende kemiske terroranslag, hvor proceduren kan være næsten den samme.

Han fortalte også om mistanke om mystiske forsendelser - i Svendborg politikreds blev det til 15, men ofte var det blot uventede reklamer, sendt fra udlandet uden afsenderadresse.

De to indlæg efterlod et indtryk af et opdateret, effektivt og koordineret beredskab som en af de få gunstige følger af begivenhederne 11. september. Det forbedrede beredskab vil ikke kun være klar ved terroranslag men også ved mere traditionelle og uforudsigelige samfundsulykker som orkan, højvande, is- og snevinter. (-elo)

Beredskab på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce