Bekkers blændende blik for øhavets historier

Gustav Anneberg, Birkholms forhenværende legendariske postbådfører og postbud emeritus, måtte denne dag rykke ud med øens blå ambulance for at assistere bogens forfatter, Bjarne Bekker.
Foto: Bjarne Bekker

Bekkers blændende blik for øhavets historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bjarne Bekker har gjort det igen - skabt et stort og smukt værk om folkene bag øhavets historie

SVENDBORG: Læs lige den her:

"Som strøet af Skaberens hånd på en rigtig god dag ligger 55 øer og holme omkring de søværts motorveje".

Vi lader den lige stå et øjeblik.

Det er Det Sydfynske Øhav, journalist med meget mere, Bjarne Bekker, beskriver således. I et nyt, fantastisk flot bogværk på mere end 200 sider: "Øhavets historier". Netop udkommet. Timet - naturligvis - så det passede med regentparrets besøg i øhavet.

Den mand, Bjarne Bekker, kender bedre end de fleste øhavets mennesker - helst de lidt skæve af dem. Og han kan fortælle deres historier bedre end ål og snaps smager hos brødrene Morten og Frede Mortensen på den lille Birkholm. Og det siger ikke så lidt.

I hundredvis af gamle illustrationer og fotos og endnu flere nye fotos - stort set alle taget af Bjarne Bekker - er det bærende i værket.

Men mindst lige så mange billeder danner der sig på læserens nethinde ved læsning af Bjarne Bekkers mange små fortællinger fra nu og specielt før på de mange små øer:

"Med historiens vingesus i smakkesejlene er intet så smukt som en sommerdag i Det Sydfynske Øhav. Strandfuglenes kvidren fra uberørte kyster. Bølgernes tyste sang mod klinkbygget lærk på eg. Dykkende skarvers sagasange fra to snese sekler, som svandt".

Stik lige den!

Bogen, der er udgivet på Bekkers eget forlag, er, som han gør opmærksom på, ikke en historisk analyse - nej heldigvis - men en billedfortælling om de folk, der skabte, og stadig skaber øhavets historier.

Bekkers blændende blik for øhavets historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce