Mange svendborgensere får spredt deres aske i Svendborg Sund, men for landkrabber, der ikke ønsker at ende på kirkegården, mangler der et alternativ.

Svendborg: Det behøver ikke at koste Svendborg Kommune noget særligt at udlægge et stykke naturskov til begravelsesområde. Det siger Jesper Kiel (Enhedslisten), der har fået opbakning til ideen i Miljø- Klima- og Trafikudvalget.

- Et skilt og måske en bænk, vil kunne gøre det, for der skal være tale om et område med urørt skov, og som skal vedblive at være det, siger han og fortæller, at Odense Kommune har udlagt et område i en skovbund på 100 x 100 meter.

Jeg kunne da godt forestille mig, at jeg bliver begravet i en skov. I stedet for en sejltur, vil det jo så give anledning til en gåtur for familien.

Jesper Kiel, Enhedslisten

- Så vidt jeg er orienteret, så er der pæn efterspørgsel i Odense, siger han.

- Det er jo ikke meningen, at der skal være et egentligt gravsted, som skal holdes med blomster og sten. Det skal bare være et sted, hvor man finder en plet til at sætte en biologisk nedbrydelig urne ned.

Hvor det skal være, er nu op til forvaltningen at finde ud af, og Jesper Kiel har ikke selv et sikkert bud.

- Det skal jo på den ene side være et fredfyldt sted, der ikke er overrendt, men på den anden side skal det være tilgængeligt. Umiddelbart tænker jeg på Sofienlund Skoven, fordi den er bynær, siger han.

- Men jeg ser gerne, at borgerne henvender sig til kommunen med ideer til gode placeringer i en af de kommunale skove.

Skovtur for familien

Jesper Kiel er ikke selv medlem af folkekirken og synes på den baggrund, at det vil være lidt mærkeligt at skulle ligge på en kirkegård, når han ikke er levende mere.

- Svendborg er en søfartsby, og der er mange, der får deres aske spredt til søs. Det fik min egen farfar, og det var en smuk oplevelse for hele familien at sejle ud med urnen. Men for en landkrabbe som mig, ville det nok være lidt spøjst at vælge havet.

- Jeg kunne da godt forestille mig, at jeg bliver begravet i en skov. I stedet for en sejltur, vil det jo så give anledning til en gåtur for familien, siger Jesper Kiel.

Miljø- Klima- og Trafikudvalget har nu bedt forvaltningen undersøge, hvordan man har gjort det i andre byer, hvad det koster, og om der for eksempel er nogen brugerbetaling. Og hvor der er et egnet skovstykke, som kan få lov at stå urørt fremover.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv

Mere om emnet

Se alle
1
Svendborgenserne skal kunne begraves i skoven

Svendborgenserne skal kunne begraves i skoven