Beboerne på støttecentret Gl. Skårupvej er utilfredse med kommunen, der har forflyttet den socialpædagog, der gennem 16 år har arbejdet på stedet. Beboerne og deres pårørende savner svar på, hvorfor medarbejderen skulle flyttes

Svendborg Kommune harfjernet en socialpædagog, der gennem 16 år har arbejdet på støttecenter Gl. Skårupvej. Medarbejderen er ikke blevet fyret, men flyttet til en anden institution, mens en anden pædagog har overtaget pladsen på støttecentret.

Det forstår hverken beboere eller deres pårørende noget af. De savner svar fra kommunen om, hvorfor skiftet er sket, og hvorfor det er sket så pludseligt.

- Det er tragisk. Det er under alt kritik. Vi er bare blevet til nogle brikker i en intern strid. Det er et spil, jeg ikke gider være en del af, fortæller Michael Andreas Nielsen, en af beboerne på støttecenter Gl. Skårupvej.

Mere end bare en flytning

Sagen er ikke helt nem, og det handler ikke kun om flytningen af en medarbejder.

De syv beboere på støttecentret visiteret under paragraf 107. Det betyder, at nogle har fysisk nedsat funktionsevne, andre psykiske og/eller særlige sociale problemer.

Flere af dem har boet der siden 2000, da centret blev oprettet, og medarbejderen, der er blevet flyttet har været med hele vejen.

Det er en person, beboerne har tillid til og en social relation til. Det er særligt vigtigt i arbejdet med borgere som dem på Gl. Skårupvej.

Det forklarer Tonny Nielsen, far til beboer Michael Andreas Nielsen.

- Med vores søn Michael er det sådan, at tillid og relationer betyder alt for ham. Uden den kan man ikke få ham til noget, siger han.

- Det er også derfor, man ikke bare sætte en anden ind fra den ene dag til den næste uden det får betydning.

Beboerne og de pårørende er nu gået sammen og kontaktet kommunen og bedt den komme med en forklaring på.

Leder for Center for Handicap i Svendborg, Hasse Jacobsen ønsker ikke gå i detaljer med, hvorfor Arne Andersen flyttes fra Gl. Skårupvej, men siger dog:

- Jeg kan sagtens anerkende beboerne og de pårørendes følelser og undren over, at de ikke kan få en forklaring. Det er min beslutning og ansvar og ikke noget, jeg mener, skal deles i det regi. Det giver en reaktion, at jeg ikke kan give en forklaring på, at en medarbejder, der har været i det her regi i mange år, ikke skal være der længere.

Læs hele historien i Fyns Amts Avis søndag og på www.mitfyn.dk

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.