Fælleskabet og selvbestemmelsen på støttecentret Gl. Skårupvej er væk. Det fortæller to af beboerne

- Det går ikke, som det skal. Vi er alle sammen rundforvirrede.

Sådan fortæller 37-årige Michaell Pedersen, beboer på støttecentret Gl. Skårupvej, der fornyligt fik forflyttet en socialpædagog, der ellers havde været der gennem 16 år.

Til stor ærgrelse for beboere og deres pårørende.

- Det er bare ikke det samme her mere, siger Michaell Pedersen.

Kompliceret sag

Centret er i centrum for en noget kompliceret sag, hvor Svendborg Kommune harfjernet en socialpædagog, der gennem 16 år har arbejdet på støttecenter Gl. Skårupvej. Medarbejderen er ikke blevet fyret, men flyttet til en anden institution, mens en anden pædagog har overtaget pladsen på støttecentret.

Beboere og pårørende stod siden frem i Fyns Amts Avis og udtrykte deres utilfredshed med måden, det var blevet gjort på: Uden varsel eller begrundelse.

Nu fortæller beboerne så, hvordan tingene på Gl. Skårupvej har ændret sig til det værre efter flytningen af socialpædagogen.

- Selvbestemmelsen for, hvad vi må og ikke må, er væk. Nu er der kontrol på det hele, forklarer Michaell Pedersen.

De syv beboere på støttecentret visiteret under paragraf 107. Det betyder, at nogle har fysisk nedsat funktionsevne, andre psykiske og/eller særlige sociale problemer.

Flere af dem har boet der siden 2000, da centret blev oprettet, og medarbejderen, der er blevet flyttet har været med hele vejen.

Tager kritik alvorlig

Afdelingsleder i støttecentret Gl. Skårupvej, Lone Lund, er vidende om kritikken og har inviteret beboerne og deres pårørende til dialogmøde på torsdag. Hun mener ikke, det er optimalt at tage snakken gennem medierne.

- Kritik skal man altid tage alvorligt, og det gør vi også i denne situation. Det er dog ikke optimalt at den foregår igennem avisen. Det er ikke godt for samarbejdet og ikke godt for beboernes tryghed, skriver hun i en mail til fyens.dk.

Læs mere i Fyns Amts Avis mandag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.