De beboere, der i foråret meldte sig på banen for at overtage Prinsebroen, takker nej til kommunen. Parterne kan ikke enes om broens længde

En beboergruppe fra Christiansmindevej udtrykte tidligere på året ønske om at overtage den historiske omend halvramponerede Prinsebro og stå for renoveringen af den.

Nu har beboerne imidlertid trukket følehornene tilbage, fordi de kan ikke blive enige med kommunen om overtagelsesvilkårene.

Det fortæller Svend-Aksel Hansen.

- Vi har takket nej til aftalen, fordi vi ikke kan få lov til at bygge broen ud i en længde, så den er brugbar for os, hvilket er de der 10-12 meter, mens politikerne kun ville have den i otte meter, siger Svend-Aksel Hansen.

Sagen er nu smidt tilbage til Miljø-, Klima- og Trafikudvalget. Her overvejer formand Birger Jensen (V) om der skal slækkes på de krav, beboerne blev stillet.

- Jeg har ikke besluttet mig for, om jeg skal rejse den igen politisk, men det kan godt være, vi skal ændre det fra otte til 10 meter, siger udvalgsformanden.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag.

  • Katrine Becher Damkjær

    Af:

    Jeg er lokaljournalist på Fyns Amts Avis' Svendborg-redaktion, hvor jeg beskæftiger mig med alle områder af lokalstoffet. Jeg er uddannet fra Roskilde Universitet, hvor jeg har en Cand.Comm med speciale i Journalistik. Jeg har været ansat på Fyns Amts Avis siden 2011 og har en fortid som praktikant på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var på Nordfyns lokalredaktion og sportsredaktionen.