Fire genbrugspladser i Svendborg og på Langeland har fået stjålet brugte bilbatterier med en totalvægt på langt over et ton.

Svendborg/Langeland: To mænd - en slank og en knap så slank - kører i disse dage rundt på genbrugspladser på Langeland og Sydfyn for at stjæle bilbatterier.

De er set på overvågningsvideoer, og Fyns Politi efterforsker nu deres forbrydelse.

Tirsdag aften klokken 23.30 blev de set på genbrugsstationen på Miljøvej, hvor de klippede låsen til porten op. Med en palleløfter stjal de cirka 400 kilo brugte bilbatterier. Det samme var tilfældet på Industrivej i Hesselager, hvor de slap af sted med 300 kilo.

Mandag var de to steder på Langeland - på genbrugsstationen på Lejbøllevej nord for Tranekær og Helsned -, hvor de også kørte væk med mange kilo bilbatteri. Hele 600 kilo fra stationen på Lejbøllevej, mens vægten ikke er helt præcis fra tyveriet i Helsned.

Årsagen til, at det lige er bilbatterierne, der bliver stjålet, er formentlig, at de indeholder meget bly, som kan sælges.

Fyns Politi opfordrer beboere nær genbrugsstationer til at være opmærksomme på mystiske varebiler, der kører i området uden for åbningstiden.

  • Gedde_Gitte_(2015)_035

    Af:

    Allround journalist med særligt fokus på krimi og erhverv